Haberler

İstanbul'a 110 Yeni İett Otobüsü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:   "Otobüse bisikletiyle gelenin bisikletini takıp seyahate devam edeceği aparat, Avrupa'da bazı ülkelerde vardı ama Türkiye'de yoktu. İlk defa  b...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Otobüse bisikletiyle gelenin bisikletini takıp seyahate devam edeceği aparat, Avrupa'da bazı ülkelerde vardı ama Türkiye'de yoktu. İlk defa bisiklet aparatlı otobüs dönemini İstanbul'da bugün başlatıyoruz" dedi.

Kartal Sahil Meydanı'nda düzenlenen yeni İETT otobüslerinin hizmete alım töreninde konuşan Topbaş, 110 otobüsün daha İstanbulluların hizmetine gireceğini belirterek, bu kente hizmet etmenin onurunu yaşadığını söyledi.

İstanbul'a ulaşım ve yatırım konusunda yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi veren Topbaş, İstanbul'un altyapı ve ulaşım açısından farklı bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu vurguladı. Topbaş, eskiden İstanbul'da yaşanan susuzluk ve çevre sorununu anlattı.

İstanbul'un artık eski İstanbul olmadığını ifade eden Topbaş, Kadıköy-Kartal metrosunun, 3 milyarlık yatırımla, yerel yönetim yatırımı olarak bir ilk olduğuna da dikkati çekti.

Topbaş, İstanbul'da ulaşımla ilgili problemleri çözmek için her bölgenin ulaşım, altyapı ve çevre ihtiyacının belirlendiği belgelerin belediyelerinde mevcut olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda ulaşımla ilgili hangi sorun varsa, hangi mahalleye hangi ulaşım sistemleri yapılması gerekirse, bu bilgi elimizde mevcut. Altyapı ve çevre olarak neleri yapmamız gerektiğini biliyoruz. Yatırımlarımızı İstanbul'un bu ihtiyaçları doğrultusunda belirledik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kente yaptığı yatırımlar toplamı 60 milyar TL'dir. Yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yatırımlarımız için de diğer belediyelerden farklı bir pay almıyoruz. Bütün büyükşehir belediyelerine pay, gelişmişlik endeksi de dikkate alınarak dağıtılmakta, Diyarbakır ve Erzurum bizden daha fazla tek başına pay almaktadır. Buna rağmen kaynakları doğru kullanıyoruz."

İETT'nin 1705 adet çevre dostu akıllı yeni otobüsü devreye soktuğunu ifade eden Topbaş, "Otobüse bisikletiyle gelenin bisikletini takıp seyahate devam edeceği aparat, Avrupa'da bazı ülkelerde vardı ama Türkiye'de yoktu. İlk defa bisiklet aparatlı otobüs dönemini İstanbul'da bugün başlatıyoruz. 20 otobüsümüzde devreye giriyor. Taleplere göre bisiklet aparatlı otobüsleri artırabiliriz. Artık sıradan değil akıllı otobüsler dönemi başladı" diye konuştu.

Topbaş, 1050 kilometrelik bisiklet yolunun da İstanbul'un ulaşım planına işlendiğini belirtti.

AK Parti'nin belediyecilik anlayışını anlatan ve CHP belediyeleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Halka kapalı, başka yerlere açık bir yönetim anlayışı artık tedavülden kalktı. Seçim dönemi birileri gelip farklı vaatlerde bulunacaklardır. Geçmiş seçimde olduğu gibi '600 lira vereceğiz her fakir aileye' diyecekler. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şimdi genel başkan. İzmir'de ve Antalya'da başlasın bakalım. 'Örnekleri görmek istiyoruz' demeniz lazım. İstanbul'un birçok yerinde '200 metrenin altında olan işgalli arsaları işgalcilere bedava vereceğim' dedi Sayın Kılıçdaroğlu. Bu işgalli yerlerin bir kısmı gayrimüslim vakıflarının, devletin, bir kısmı da özel şahısların. Senin, benim, onun. Bizim malımızı nasıl vereceksin? Ne söylemdir bu. Böyle siyaset olmaz."

Topbaş, 110 otobüsü, AK Parti milletvekilleri Erol Kaya, Alev Dedegil, İsmet Uçma ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'yla kurdele keserek hizmete soktu.

Kurdele kesiminin ardından Topbaş, bir bisikleti otobüsün aparatına taktı ve daha sonra direksiyon başına geçerek otobüsü bir süre kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Türkiye İett Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title