Haberler

İstanbul 5. Ürün ve El Sanatları Fuarı" Kadıköy'de Açıldı

* Tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettikleri ürünler sergileniyorHaber - Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHAAdalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları'nda yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından iş yurtlarında hazırlanan ürünlerin tanıtımı ile satışının yapılması amacıyla, "İstanbul 5. Ürün ve El Sanatları Fuarı" açıldı.

* Tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettikleri ürünler sergileniyor

Haber - Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları'nda yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından iş yurtlarında hazırlanan ürünlerin tanıtımı ile satışının yapılması amacıyla, "İstanbul 5. Ürün ve El Sanatları Fuarı" açıldı.

Kadıköy İskele Meydanı'ndaki açılışa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enes Yavuz Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Bölge Adliye Başsavcısı Turan Çolakkadı katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un konuşması ile devam etti.

"FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Tosun, 'Ülkemize yapılan tüm saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Menfur saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara ise sağlık ve şifa diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin, birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine yönelik terör eylemlerine karşılık cana başla mücadele eden kahraman polis, asker ve tüm güvenlik görevlilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Ülke olarak, kimden gelirse gelsin, kime yönelmiş olursa olsun her türlü şiddet ve terörizmi birlik ve beraberlik içerisinde, kararlılık ve mücadele azmiyle aşacağımıza canı gönülden inanıyorum" dedi.

Fehmi Tosun, " İstanbul'da 5'incisi yapılan bu fuarda ülkemizdeki ayrı ceza infaz kurumu bünyesindeki iş yurtlarından üretilen ürünler sergilenecektir. Kadıköy ilçesinde ilk kez yapılacak olan bu fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

18 MAYIS'A KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da konuşmalarının ardından toplu bir şeklide kurdele kesilerek açılış yapıldı. Fuarda tespihlerden, taş ve ahşap oymalara, pul biberden ayakkabıya, süt ürünlerinden battaniyeye yüzlerce ürünün bulunduğu stantlara ilgi yoğun oldu. Açılışın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindekiler fuarı gezdi.

Fuar 18 Mayıs'a kadar devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Fehmi Tosun İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

title