Haberler

İşsizlik Maaşına Başvurularda Rekor

Güncelleme:

2014'te işsizlik maaşı içi başvuranların sayısı yarım milyona dayandı. Devlet geçen yıl 1.5 milyar TL ödeme yaptı.

Ekonomide yaşanan durgunluk ve artan işsizlik resmi rakamlara da yansıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre işsizlik maaşına başvuranların sayısı yarım milyona dayandı. Devlet işini kaybeden vatandaşlara 1.5 milyar lira ödeme yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesini yanıtladı.

MAAŞA REKOR BAŞVURU

İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında 2011 yılında 322 bin 265 kişiye 791 milyon TL ödeme yapıldı. Bu rakam 2012'de 371 bin 55 kişiye fırladı. Ödenen tutar ise 966 milyon 184 bin TL oldu. İşsiz sayısı 2013'te tırmanışa geçti. İşten çıkartılan kişi sayısı 430 bin 486 kişiye ulaştı. Devlet bu kişilere 1 milyar 272 milyon 485 bin TL ödeme yaptı.

Ekonominin sadece yüzde 3 büyüdüğü 2014'te ise işsizlik sigortasından yararlanmak isteyenlerin sayısı patladı. 2014'te devlet 482 bin 626 kişiye tam 1 milyar 496 milyon 709 bin 296 TL ödeme yaptı.

EMEKLİLER ÇALIŞIYOR

ÖTe yandan Türkiye'de emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı resmi raporlara da yansıdı. çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre 549 bin 936 emekli geçinebilmek için çalışıyor. Yani kamu ve özel sektörden emekli olan yüzbinlerce emekli maaşları yetmediği için çalışıyor. emekliler Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu'na (SGDP) tabi olarak çalışıyor. Buna göre emeklilerin 226 bin 548'ini SSk'lılar, 358 bin 795'ini Bağkurlular, 26 bin 81'ini ise emekli Sandığı mensupları oluşturdu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Fon'dan kısa çalışma ödeneği kapsamında ise; 2011'e 5 bin 814 kişiye 4 milyon 243 bin 884 TL, 2012'de 2 bin 855 kişiye 3 milyon 5 bin 208 TL, 2013'de 970 kişiye 824 bin 581 TL, 2014'de ise 66 kişiye 65 bin 634 TL ödeme yapıldığı saptandı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Çelik Alim Işık Kütahya Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (37)

işçi:

haberin başlığı BEDAVA PARA ulan gerizekalılar maaşlarımızdan yapılan kesintiler ne olacak? İŞSİZLİK MAAŞI her çalışanın ve işten çıkartılanın hakkıdır.

52
1
yanıtYanıtla
BağırtanMobil-IOS:

Almanya'da 5 milyon işsiz var zor geçiniyorlar halinize şükredin nankörler

5
32
yanıtYanıtla
AhmetMobil-IOS:

Almanya'da 5 milyon işsiz var halinize şükredin diyen aktrol... Altına da şunu yazsana... Almanya'da işsizlik oranı 100 de 4,9 ... Sonra Almanya'da verilen işsizlik maaşının ne kadar olduğunu yaz.... Ama yok işkembeden sallamak sizin işiniz... Durmak yok yolunmaya devam

27
2
yanıtYanıtla
MEMUR:

TANIDIĞIM VE ŞUAN 600 BİNLİRALIK EVDE OTURUP İŞ YERİ SAHİBİ OLUP HANIMINI İŞE ALIP TEKRAR İŞTEN ÇIKARTIP İŞSİZLİK MAAŞI ALANLAR VAR. . .

25
2
yanıtYanıtla
Karagümrüklü:

Bedava mı ? Her ay maaşımdan işsizlik adı altında kesilen para ne o zaman ?

25
0
yanıtYanıtla
SKENDER MALI:

MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

23
1
yanıtYanıtla
1453 OEVLADI:

ALLAH ALLAH OYSA ŞAHA KALKMIŞ GİDİYORDUK OSMANLIYA DOĞRU. . . BU BAŞVURU YAPANLAR KESİN PARARLELCİ, HAİN, DİNSİZ, SİYONİST UŞAĞI, ERMENİ, YAHUDİ, ÇAPULCU, CHPLİ, MHPLİ, HDPLİ. . . KESİN KESİN. . . !!!

21
2
yanıtYanıtla
sirdar:

bir saray 5 milyar minimum diyorlar. . . . . . az. Ama Koca ülkede işçiye 1 yılda 1. 5 milyon dolar işsizlik maaşı verilmiş . . . . . . . . . . . . . . ÇOOOK. ı

21
1
yanıtYanıtla
hakki oldugunuz paramobilWeb@haberler.com:

ŞUNU DEVLETİN VERDİGİ PARA OLARAK GÖSTERMEKTEN VAZGECİN ARTİK...MAAŞ ALDİGİNİZDA BORDROYU AALİN BAKİN İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HER AY NE KADAR PARA KESİLDİJGİNE MAASİNİZDAN .KUMSEYE DUACİ OLMAYA GEREK YOK..O PARA SİZİN ALİN TERİNİZ...

21
1
yanıtYanıtla
Rıdwan.HMobil-IOS:

Doldur memlekete suriyelileri sonra vatandaşın işsiz kalsın aç kalsın sefil olsun kirasını ödeyemesin ama elin suriyelisi gelsin vergisiz hiçbişeysiz iş kursun esnafları baltalasın. Haram zıkkım olsun hakkım öbür dünyada da helal etmeyecem

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title