Haberler

İşsizlerle İşçi Arayan Firmalar Fuarda Bir Araya Geldi

İşverenlerle iş arayanları buluşturan 'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması' (BİİB) kapılarını açtı.
Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO)...

İşverenlerle iş arayanları buluşturan 'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması' (BİİB) kapılarını açtı.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl ikincisi yapılan BİİB, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. 3 gün sürecek buluşmaya firmalar büyük ilgi gösterirken, işsizler için yaklaşık 190 stant açıldı. İşsizler 30 Kasım Cumartesi günü saat 18.00'a kadar açık olacak istihdam buluşmasına gelip, firmalara iş başvurusunda bulunabilecek. Sosyal sorumluluk projesi olan BİİB'in şehirdeki iş hayatına önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, "Girişimcilik, iş güvenliği ve sertifikalı programlarla zenginleştirilen buluşmada, şehrin önde gelen firmalarıyla gençlerin direk temasa geçmesi iki taraf için de çok önemli. Buluşmanın gençlere, girişimcilere ve sanayicilere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İşverenlerle iş arayanlara sıcak bir ortamda karşılıklı görüşme imkanı sunulduğunu belirten BKK Başkanı Semih Pala ise, 190'a yakın firma tarafından stant açılacağını, üst seviyede yöneticilerle çalışmak isteyenlerin buluştuğu bir fuar olduğunu söyledi. Programa destek veren Bursa Valiliği'ne, Büyükşehir Belediyesi'ne, BTSO'ya ve İş-Kur'a teşekkür edene Pala, "Bursalılar olarak dünyaya hizmet etmek isteyen insanlarız. Bunun için de işverenin önündeki bütün engeller asgariye indirilmelidir. Bu sebeple kamu özel sektörü desteklemelidir" dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen BİİB'te paneller ve seminerler yapılacağını bildiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, girişimcilik, iş arama teknikleri, iş güvenliği kadar iş arayanların işi istemelerinin de çok önemli olduğunu söyledi.

İş arayan vatandaşlar ise, böyle fuarların kendilerine çok katkı sağladığını dile getirerek, istedikleri işleri bulduklarını söylediler. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Semih Pala Merinos Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title