Haberler

İşsizlere İstihdam Garantili Balıkçılık Kursu

İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü işsizlere balıkçılık kursu vererek meslek edindiriyor.

İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü işsizlere balıkçılık kursu vererek meslek edindiriyor. Proje ile kursiyerlere 4 ay boyunca balık mutfağına ait her şey öğretilerek kurs sonunda işe yerleşme garantisini veriliyor. Kursiyerler üstüne bir de her gün 45 TL harçlık alıyor.

İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü işsizlere yepyeni bir kapı araladı. İş arayan, meslek edinmek isteyen kişilere balıkçılıkla ilgili her türlü ayrıntı öğretilerek meslek edindiriliyor. 115 gün sürecek eğitim sonrasında kursiyerler, Türkiye'deki en seçkin restoranlara ve beş yıldızlı otellere yerleştiriliyor.

Balık tutmayı değil balıktan sanat eseri üretmeyi öğrettiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, şöyle konuştu: "Kursumuzda 37 gencimize, iş arayanlara meslek öğretip, kollarına altın bilezik takıyoruz. Burada denizden çıkan bütün ürünleri temizlemesinden tutun pişirmesine, servisinden tutun mezesine kadar öğretmeye çalışıyoruz. Kursa katılan arkadaşlarımıza bir de her gün 45 TL harçlık veriyoruz. Yaklaşık 115 gün kurs görecekler ve sonrasında aldıkları diplomalarla ülkenin ve İzmir'in çeşitli yerlerinde istihdam edilecekler."

"DUBAİ'DE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ VAR"

İŞKUR'un sağladığı meslek edindirme kurslarından mezun olan kursiyerlerin yurt dışında da iş bulduklarını aktaran Kabak, "Mezun olan kursiyerlerimizden şu an Dubai'de çalışan bile var. Bunlar çok önemli imkanlar. İŞKUR olarak 183 bin TL kaynak transfer ettik. Hakikaten İzmir ve Türkiye için bir ilk oldu. Arkadaşlarımız su ürünlerinden sanat eserleri çıkartıyor" diye konuştu.

"İSTİHDAM GARANTİLİ İŞLERDE ÇALIŞACAKLAR"

Balıkçılık sektöründe eleman eksikliği olduğunu ve bu yüzden bu alanda kurs açtıklarını söyleyen Kabak, sözlerine şöyle devam etti: "Hobi niteliğindeki kurslar yerine işgücü piyasasındaki ihtiyaçları araştırıyoruz. İşgücü piyasasında hangi mesleklerde eleman aranıyor, bunların analizini yaparak kurslarımızı belirliyoruz. Kurstan mezun olan arkadaşlarımız da aldığımız taahhüt gereği istihdam garantili bir işte çalışmaya başlayacak. İş arayan, işini değiştirmek isteyen, meslek edinmek isteyen herkesi kurumumuza bekliyoruz."

"HİÇBİR KURSTA ÜZERİNE ÜCRET VERİLMİYOR"

Balığın mutfağına dair en ince ayrıntıları öğrendiklerini aktaran kursiyer, yepyeni bir meslek edinmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. İşsizlere mutlaka eğitimlere katılmalarını tavsiye den kursiyerler şunları söyledi: "Yemek yapmaktan zevk alıyoruz. Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Biz balık temizlemeyi bile bilmiyormuşuz. Biz işin ayrıntısını öğrendikçe aslında bunun bir sanat olduğunu öğreniyoruz. Bu kurs bize çok şey kattı. Ekonomik anlamda sıkıntı yaşıyorduk. Bu kurs bizim için büyük bir fırsat. Devlet destekli olduğu için daha da şanslıyız. Çünkü hiçbir kursta üzerine ücret verilmiyor." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dubai İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title