Haberler

'ıssız Adam' Aşkına Kavuştu

İzmir'de salı günü 69 yaşında yaşamını kaybeden Enis Berki gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'de salı günü 69 yaşında yaşamını kaybeden Enis Berki gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Berki, son yıllarda "Issız Adam" filminin hit şarkısı 'Anlamazdın' ile yeniden hatırlanan ölümsüz aşkı Ayla Dikmen'in mezarının bitişiğinde toprağa verildi.

Milli tenisçi, Enis Berki önceki gün solunum yetmezliği sonucu yaşama gözlerini yumdu. Enis Berki için ilk tören, üyesi bulunduğu Kültürpark Tenis Kulübü'nde düzenlendi. Kulüp kapısı önündeki törene Kulüp Başkanı Osman Savran, eski başkanlardan Enis Berki'nin ağabeyi Rami Berki, hayat arkadaşı Selma Mc Cain ve kızları Melodi ile Melisa, İzmir'i sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Yahya Demirel, İzmir Eski Emniyet Müdürlerinden Orhan Taşanlar, arkadaşları ve kulüp üyeleri katıldı. Buradaki tören ardından Berki'nin adını yaşatmak için Kulüp bahçesine sedir ağacı dikildi. Hayat arkadaşı Selma Mc Cain ağacın dibine toprak atarken de gözyaşlarını tutamadı.

Hocazade Camii'ndeki törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eski bakanlardan Cavit Çağlar, Rifat Serdaroğlu, Halit Dağlı da katıldı. Berki için, öğleleyin Alsancak Hocazade Camii'nde namaz kılındı. Ardından Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Kokluca Mezarlığı'na götürülen Berki'nin canezesi 22 yıl birlikte ölümsüz aşkı Ayla Dikmen'in kabrinin yanında toprağa verildi.

Tenis oynamaktan başka hemen hiçbir iş yapmayan Enis Berki İzmir'de çok sayıda işhanı ve binanın sahibiydi. Üstü açık eski model otomobillerle gezen, 1960'lı yılların giyim tarzını hiç terketmeyen Berki, İstanbul ve İzmir'de sanat dünyasının ünlüleriyle arkadaşlık etti. 1970'li yılların unutulmaz ismi Ayla Dikmen onun uğruna sahneleri bırakıp İzmir'e yerleşti. Berki, Dikmen'i kanserden kaybedince kendisini adeta dış dünyaya kapattı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title