Haberler

İsrail Savaş Uçakları, Haniye'nin Evini Bombaladı

Güncelleme:

İsrail bayramda Gazze saldırılarını daha da arttırdı. Saldırılarda Hamas Eski Başbakanı Haniye'nin evi de vuruldu.

İsrail ordusunun saldırıları Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de devam etti. Gazze’de bayram namazı, İsrail ordusunun saldırılarının gölgesinde kılındı.

İsrail savaş uçaklarının, Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Haniye'nin eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan evini bombaladığı bildirildi.

HANİYE'NİN EVİ DE BOMBALANDI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Heniye'nin Gazze'nin batı kesiminde yer alan eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki evini bombaladı.

BAYRAMDA DA BOMBALAMALAR ARALIKSIZ SÜRDÜ

Bayramın ilk günü İsrail saldırılarında 47 Filistinli ölmüştü. İkinci günü saabah saatlerinde gerçekleşen saldırılarda ise şimdiye kadar 32 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail savaş uçakları salı sabahı erken saatlerde Gazze'nin batısındaki Nasr mahallesinde bulunan Hamas'a ait El Aksa televizyonu binasını vurdu. İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) da Rimal semtindeki El Aksa radyo binasını vurdu. Saldırılar nedeniyle yayınlar kesildi.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi.

İsrail bayramın ilk günü Şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlediği saldırıda sekiz çocuğu öldürmüştü.

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor. Şifa Hastanesi daha önce de İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

Hastane, Gazze’deki en büyük sağlık binası ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

İSRAİL: 52 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu direnişin gerçekleştirdiği 3 operasyonun sonucunda 10 askerinin daha öldürüldüğünü itiraf etti. Böylece kara saldırılarının başkadığı 17 temmuz'dan bu yana İsrail'in açıkladığın ölen asker sayısı 52 oldu.

HAMAS: 110'DA FAZLA İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin Kassam Tugayları'na göre ise bu sayı 110'un üzerinde. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırıların başladığı 17 Temmuz'dan bu yana 110'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitler, Gazze Şeridi sınırlarında savunma operasyonlarını sürdürüyor. Gazze Şeridi'ne karadan saldırıların başladığı günden bu yana 110'dan fazla asker öldürüldü, yüzlercesi yaralandı" denildi.

İsrail ordusunun açıklamalarına göre ise, şu ana kadar 48 asker hayatını kaybetti.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinli sayısının bin 119'a, yaralıların ise 6 bin 550'ye ulaştığını açıklamıştı.

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Rambo Dortmund:

Yeter artik,yeter artik bu serefsizlerin yaptiklarina ulan kimse bu yahüdülere dur diyemiyormu nerde Türkiyenin orta dogu söz hakki nerde bu papaz Araplar nerde bu Müslümanlar hepsi bakip Haber veriyorlar ulan yaziklar olsun ,yaziklar olsun sizi gibi Müslümanlara ulan cocuklar ölüyör saniye bile önemli bir cocuk kurtula bilir ama bu serefsizler durup bakiyor yazik.yazik.yazik lahnet gelsin size ulan Araplar petrol sizin kaniniza girsin vucudunuz bir daha calismasin ve sonunuz gelsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title