Haberler

İsrail Saldırılarında Hayalleri "Yıkılmayan" Gazzeli Genç Kız

İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında füze isabet etmesi sonucu evleri yıkılan ve göçük altından çıkarılan Filistinli Hanan Abdulgafur, (19) yaşadığı sıkıntılı günlere rağmen eğitim hayatından ödün vermedi ve hayallerini süsleyen tıp fakültesini kazandı.

Han Yunus'ta ailesiyle birlikte yaşadığı yer İsrail füzeleri tarafından hedef alındığında henüz lise son sınıf öğrencisi olan Hanan, evlerinin yerle bir olduğu ve kendisinin de beş dakikadan fazla göçük altında kaldığını söyledi.

Gazzeli Hanan, göçük altında yaşadığı duyguları, "Ürkütücü anlardı, hatırlamak dahi istemiyorum, tamamen unutmak istiyorum." sözleriyle ifade etti.

Saldırılardan sonra hayatında büyük bir değişim olduğuna dikkati çeken Hanan, "Saldırılarda evimizin yıkılmasından sonra bir kaç defa taşınmak zorunda kaldık. Olaylardan önce mütevazi evimizde uzun vakitler ders çalışırdım, oradan oraya taşınınca derslere yoğunlaşamaz oldum." dedi.

Akrabalarından birine ait olan beton alanın etrafı duvar örülmüş, çatısı teneke ve yapraklarla kapatılmış "ev"de 6 nüfusluk ailesiyle yaşayan Hanan, eğitim hayatının geleceğini inşa etmek için en önemli faktör olduğuna derinden inandığını ve bu düşüncesinden bir an vazgeçmediğini kaydetti.

Hanan, liseyi yüzde 98,1 gibi çok iyi bir dereceyle tamamladığını, üniversite eğitimi için tıp fakültesi dışında başka bir alanı hiç düşünmediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Okul harcı başta olmak üzere istediğim bölümün külfetli olduğunu biliyordum. Maddi imkanlar nedeniyle yıllardır hayalini kurduğum fakültede okuma umudumu kaybetmiştim. Ancak bir hayırsever, tıp fakültesinde okuyabilmem için burs verdi."

Gazzeli doktor adayı genç kız, şu andaki en büyük hayalinin tıp fakültesinden takdir derecesiyle mezun olmak olduğunun altını çizerek, "Alanında uzman iyi bir doktor olup, İsrail'in saldırılarında yaralanan ya da bizim yaşadığımıza benzer şartlarda olan hastalara yardım etmek istiyorum. Bir de yerle yeksan olan evimizi yeniden inşa etmek istiyorum. Evimizin yeniden inşa edilmesi için gerekli maddi yardım yapıldı ancak bölgede çimento olmadığı için inşaat işlemlerine başlayamıyoruz." diye konuştu.

Hanan'ın annesi Hasna ise saldırıların ardından üç ev değiştirmek zorunda kaldıklarını belirterek, "evsiz-barksız" kaldıklarını dile getirdi.

Kızının, hayatının sadece göçük altından çıkarıldığında değil, İsrail saldırılarının ruh halinde meydana getirdiği yıkımdan sonra da bir kez daha kurtarıldığını vurgulayan Hasna, "Hanan, iyimser ve azimli bir fıtrata sahip. Yaşadığımız ve halen yaşamakta olduğumuz sıkıntılara rağmen kızımın tüm hayallerinin gerçekleşmesini temenni ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Mart 2024 Avusturya- Türkiye maçı kaç kaç bitti? Maçta neler oldu, kim kazandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 27 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 27 Mart Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 27 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 27 Mart 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 27 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (27 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bilal Korkmaz kimdir? İYİ Parti Zonguldak Kozlu Belediye Başkan adayı Bilal Korkmaz kimdir? Hayrettin Ünlütürk kimdir? İYİ Parti Zonguldak Çaycuma Belediye Başkan adayı Hayrettin Ünlütürk kimdir? Mesut Şalvarcıoğlu kimdir? İYİ Parti Zonguldak Kilimli Belediye Başkan adayı Mesut Şalvarcıoğlu kimdir? Murat Sesli kimdir? İYİ Parti Zonguldak Ereğli Belediye Başkan adayı Murat Sesli kimdir? Satılmış Aydemir kimdir? İYİ Parti Zonguldak Gökçebey Belediye Başkan adayı Satılmış Aydemir kimdir? Orhan Küçükkaya kimdir? İYİ Parti Zonguldak Devrek Belediye Başkan adayı Orhan Küçükkaya kimdir? Serdar Akyol kimdir? İYİ Parti Zonguldak Alaplı Belediye Başkan adayı Serdar Akyol kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title