Haberler

Zonguldak'ta İsrail Protestosunda Döviz Krizi

Güncelleme:

Zonguldak'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grupta bir kişinin Yahudiler aleyhine döviz taşıması diğer eylemcilerin tepkisini çekti.

Zonguldak'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grupta bir kişinin yahudiler aleyhine döviz taşıması diğer eylemcilerin tepkisini çekti. Eylemci vatandaş, uyarı üzerine alandan ayrıldı.

Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, 'Katil İsrail işbirlikçi AKP' yazılı pankart açtı. CHP İl Başkanı Halil Furat ve bazı derneklerin temsilcilerinin de destek verdiği eylemde sloganlar ve dövizlerle İsrail protesto edildi. Eylemde ön tarafında, 'Müslüman kardeşin öldürülüyor uyan', arka tarafında ise 'Lanet Yahıdı, karalsun İsrail' yazılı döviz taşıyan bir kişi tepki çekti. Eyleme katılanların uyardığı Zonguldak Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, vatandaşın yanına giderek dövizi indirmesini söyledi. Kaymakçı'nın uyarısının ardından eylemci vatandaş elindeki dövizle alandan ayrıldı.Kaymakçı, İsrail'de bazı Yahudilerin de savaşa karşı çıktığını hatırlatarak, Bu yüzden o divizi taşıyan arkadaşı indirmesi konusunda uyardık. O da ayrıldı dedi.

Kaymakçı, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Amerika, Avrupa Birliği ve Arap ülkelerinin önemli bir kısmının bu insanlık suçu karşısında kayıtsız kaldığını da savunarak, Ortadoğu'nun hamiliğine soyunan ama bunu yüzüne gözüne bulaştıran AK Parti hükümeti, İsrail'le ilişkileri kesmek yerine 3 günlük yas ilan edip nutuk atmakla yetiniyor diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Kaymakçı İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title