Haberler

İsrail Parlamentosu Knesset'te Yemin Töreni

İsrail'de yaklaşık iki hafta önce yapılan seçimlerin ardından yeni parlamentonun üyeleri yemin ederek görevlerine başladı.

İsrail'de yaklaşık iki hafta önce yapılan seçimlerin ardından yeni parlamentonun üyeleri yemin ederek görevlerine başladı.Knesset'in yeni seçilen 120 üyesinin yemininin ardından atılacak bir sonraki adım ise hükümeti kurmak. Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud Partisi lideri ve Başbakan Binyamin Netanyahu, koalisyon hükümeti kurmaya çalışıyor.Knesset'tin açılış töreninde konuşan Netanyahu, İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılacak bir anlaşmanın, "Tahran'ın nükleer bomba elde etmesine" yol açacağını öne sürdü. Netanyahu, "Varılacak bir nükleer anlaşma bizim hesaplamalarımıza göre, İran'ın nükleer bombaya ulaşma süresini bir yıldan daha aza indirecek" dedi."İsrail'in güvenliği ve geleceği için en büyük tehlikenin, İran'ın nükleer bomba elde etme çabaları" olduğunu savunan Netanyahu, "İsrail'in güvenliğini sağlamak için gereken her şeyi yapacaklarını" söyledi. AA

Kaynak: AA / Güncel

İsrail İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title