Haberler

İsrail İnsani Gerekçelerle Geçici Olarak Ateşkes İlan Etti

Güncelleme:

İsrail Gazze'de insani gerekçelerle tek taraflı geçici ateşkes ilan edecek. Ateşkes bugün saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında olacak ve 5 saat sürecek.

İsrail'in 1 haftadan fazladır sürdürdüğü Gazze bombardımanına insani gerekçelerle tek taraflı ateşkes ilan edeceği bildirildi. Öte yandan BBC'ye konuşan İsrailli üst düzey askeri kaynaklar, Gazze'de dokuz gündür süren gerginliği sonlandırmak için "insani gerekçelerle ateşkes" ilan edeceklerini duyurdu.

ATEŞKES 5 SAAT SÜRECEK

İsrail Ordusundan Tuğgeneral Yoav Mordechai ateşkesin bugün saat 10.00-15.00 saatleri arasında uygulanacağını açıkladı. General Mordechai 5 saatlik ateşkes süresinde halkın ihtiyaçlarını giderebileceğini, gıda stoğu yapabileceğini belirtti.

1 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Filistinli yetkililer gerginliğin başladığı günden bugüne 213 Gazzeli'nin hayatını kaybettiğini belirtti. İsrailli askeri kaynaklar Hamas'ın İsrail'e 1200 füze attığını ve 1 İsrailli sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

NELER YAŞANDI?

İsrail Gazze'ye karşı başlattığı katliam 9 gün önce başlamıştı. İsrailli 3 gencin ölü bulunmasıyla başlayan Hamas gerginliği Filistinli bir gencin kaçırılıp yakılarak öldürmesinden sonra tavan yaptı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İsrail "Koruyucu hat" adı verdiği katliama 9 gün önce başladı ve Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı.İsrail saldırılarda 213 kişinin ölümüne yol açarken 1500'den fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet verdi.

"GAZZE BOMBARDIMANINA SİNEMA KEYFİ" TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye ölüm yağdırdığı anları tepelerden film gibi seyreden İsrailliler çok tepki çekmişti. Ölüm çığlıklarının atıldığı Gazze bombardımanını sinema keyfine çevirenlere sosyal medyadan da eleştiler yağmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsrail Hamas Gazze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (21)

ADALET:

ÜMMETE YAZIKLAR OLSUN Kİ HEP BERABER EN BÜYÜK SİNEMA FİLMİNİ BİZ İZLİYORUZ.FİLMİN ADI 8 MİLYON YAHUDİ 1.5MİLYAR MÜSLÜMANA KARŞI.

25
2
yanıtYanıtla
hamas yerinde durmazki:

hamas yerinde durmuyor ki ateşkes ilan etmişti adamlar gene füze atmaya devam etti.maksat meshur olmak haması dünyaya duyurmak olan gariban filistinliye oluyor.birisi hamasın kulandan tutup çekmeli

8
14
yanıtYanıtla
Tayyo oku:

Ne hikmetse her seçim döneminde bu israil kudurmuş köpek gibi saldırıyor....ama ne hikmetse başbakan her seçim döneminde israile verip veriştiyor ama sadece laf kalabalığı yapıyor..bu başbakan laf kalabalığı yapacağına suriyeye gönderdiği tırlarında bir tanesini filistine gönderseydi yaa..''artık bu recep midir tayip midir yoksa erdoğan mıdır zerre kadar güvenmiyorum...tek yaptığı timsah gözyaşı dökmek...icraat yok..yete artık ulan..BM imiş yemişim BM sini...filistine artık dur demenin zamanı geldi..savaşsa savaşalım bizin canımız orda ölen masum insanlardan daha mı değerli mi??

9
11
yanıtYanıtla
Mücahitbjkmco@hotmail.com:

Eee adam ne yapsın.Bop eşbaşkanı.Kendi BOP projesinde ortaklarına mı saldırsın.Amerika Irak''ta çocuk öldürürken Erdoğan''ın dediği sözü hatırlayalım bi ... ;) RTE:''Kahraman Amerikan Askerinin ıraktan evlerine sağ salim dönmeleri için dua ediyorum.''

yanıt0
yanıt0
dilek yımaz:

arkadaşlar İsrail sivilleri öldürüyor bizde boykot yaparak israilin ürünlerini almayalım fanta temizlik ürünleri ariel cocola onlara ait hiç bir ürünleri almayalım lütfen allahım bu İsrail belasını versin

15
2
yanıtYanıtla
TOAUN:

KIBRISA NASIL BARIS CIKARMASI YAPTIYSAK GAZEYE DE ÖYLE YAPAMAZMIYIS MILYONLARCA MÜCAHIT BIZE KATILACKTIR BÖYLE FIRSATI BEKLEYEN BENIMGIBI COK MÜSLÜMAN VARDIR

12
2
yanıtYanıtla
kadir ay:

daha iyi hazırlık aşamasına girip ..saldırı yapmak için ataşkes ilan etmiştir şerefsizler

11
2
yanıtYanıtla
ZAMAN:

5 Saat ateşkes ? Daha az yapaydınız töbe töbe.

8
2
yanıtYanıtla
GAZACI:

1200 tane Füze...! Hamas bu füzeleri bilerek baska yönemi firlatiyor,anlamadim gitti... 1200 füzeye karsilik sadece 1. tane israillinin öldügü söyleniyor. Bu nasil is, bilen varsa aciklasin lütfen.

9
1
yanıtYanıtla
Mücahitbjkmco@hotmail.com:

Gönderilen bombaların birçoğu havada imha ediliyor.Bİrçoğu zaten oraya kadar yetişemiyor bile.Hamas ın attığı füze ile İsrail''in attığı füze aynı değil.

yanıt0
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title