Haberler

İsrail'in Türkiye'den Özür Dilemesi

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik saldırısında yaralanan Mehmet Tunç, "Tahsil edeceğim tazminatın bir lirasına bile dokunmayacağım."

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik saldırısında yaralanan Mehmet Tunç, "Tahsil edeceğim tazminatın bir lirasına bile dokunmayacağım. Tazminatı,Filistin'de Hamas'a ellerimle teslim edeceğim" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyetinde avukatıyla basın toplantısı düzenleyen Tunç, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, "Gazze'ye uygulanan abluka, bir an önce kaldırılmalı" ifadesini kullandı.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine değinen Tunç, "İsrail hükümetinin Türkiye'den özür dilemesini sevindirici buluyoruz. Türk hükümeti, bu işin peşini bırakmamalı" diye konuştu.

Tunç, "Tahsil edeceğim tazminatın bir lirasına bile dokunmayacağım. Tazminatı, Filistin'de Hamas'a ellerimle teslim edeceğim" dedi.

Tunç'un avukatı Abdullah Demirel ise İsrail hükümetinin tarihte ilk defa özür dilediğini belirterek, bunda Türk hükümetinin büyük gayreti olduğunu söyledi.

Demirel, İsrail'in özür dilemesini önemli bir gelişme olarak gördüklerini dile getirdi. - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Tunç Marmara İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title