Haberler

İsrail'in Naaşını İki Ay Alıkoyduğu Filistinlinin Cenaze Töreni

İsrail askerlerinin 24 Mart'ta öldürdüğü ve cesedini alıkoyduğu 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif'in naaşı Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde bugün toprağa verildi.

EL- İsrail askerlerinin 24 Mart'ta öldürdüğü ve cesedini alıkoyduğu 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif'in naaşı Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde bugün toprağa verildi.

Şerif'in naaşı kentteki El-Ehli Hastanesi'nden alınarak önce ailesinin evine, ardından da El-Murabitin Camii'ne getirildi. Çok sayıda Filistinlinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Şerif'in cenazesi kentteki şehitliğe defnedildi.

İsrail askerleri, Şerif'i işgal altındaki Batı Şeria'da "bir askeri bıçakladığı" iddiasıyla vurmuş, yerde yaralı halde yatan Şerif'in kafasına bir İsrail askeri tarafından ateş edilmesi kameralara yansımıştı.

Filistin kamuoyunda infiale yol açan görüntüler, uluslararası toplumun da tepkisini çekmiş, Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, yaralı Filistinlinin vurularak öldürülmesi "korkunç, ahlaksız ve gayri adil" bir fiil şeklinde tanımlanmıştı.

İsrail ordusu ise görüntünün ortaya çıkmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitinceye kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu. Şerif'i vurarak öldürmekle yargılanan İsrail askerinin, hapishaneden açık askeri üsse transfer edileceği ve cinayet yerine "kasıtsız adam öldürme"den yargılanacağı bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Politika Güncel Haberler

title