Haberler

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler (2)

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla "Mescid-i Aksa'ya Sahip Çık" mitingi düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla "Mescid-i Aksa'ya Sahip Çık" mitingi düzenlendi.

AGD öncülüğünde çok sayıda vakıf, dernek, sendika, parti ve kurumun da desteğiyle cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'nda, Mescid-i Aksa'ya özgürce girilerek ibadet edilmesi ve Filistinlilere uygulanan abluka ve ambargonun kaldırılması amacıyla miting gerçekleştirildi.

Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra "İstikbal İslam'ındır", "Kudüs bizimdir" ve "Kanımız, gönlümüz Aksa'da" yazan pankartlar taşıyan gruptakiler, zaman zaman tekbir getirip, "Kanımız, canımız feda olsun Aksa'ya", "Mescid-i Aksa onurumuzdur" ve "İslam ümmeti kabul etmez zilleti" sloganları attı.

Mitingin yapıldığı alanın değişik yerlerine dev Türk ve Filistin bayrakları asıldı.

Mitinge telefonla bağlanan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri İsmail Haniye, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesine, namaz kılmasına, ezan okunmasına izin vermeyen, burayı Yahudileştirip, yıkma planı olan İsrail'e "dur" demek için Müslümanların ayaklandığını söyledi.

Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu aktaran Haniye, şöyle konuştu:

"Türkiye coğrafi olarak buraya uzak olabilir. Fakat kardeş Türkiye, Mescid-i Aksa'ya akide ve iman olarak çok yakındır, aynıdır. Çünkü Türkiye, halkı, yönetimiyle birlikte tarihten bu yana Mescid-i Aksa'yı hiçbir zaman terk edip, yalnız bırakmamış, yanımızda durmuştur. Türkiye, Mescid-i Aksa'ya iki yönlü yaklaşmıştır. Bir, imani bakımdan. Mescid-i Aksa tüm Müslümanların olduğu gibi Türkiyeli Müslümanların da ortak meselesidir. İkinci yönüyle, Türkiye halkı, yönetimi, cemaatleriyle yapabildiğini her zaman yapmış, her türlü fedakarlığı göstermiştir."

"Nöbet yerlerimizi asla terk etmeyeceğiz"

Haniye, Türkiye halkının tarih boyunca Mescid-i Aksa'ya sahip çıktığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci Abdülhamit'in buraya nasıl sahip çıktığını biliyoruz. Bu meydanları doldurarak, atalarınız gibi her zaman bizim yanımızda olduğunuzu gösteriyorsunuz. Mescid-i Aksa özgür olana kadar, Türkiye, bu davanın merkezinde olacak şekilde bizi yalnız bırakmayacaktır. Bugün siz bunu ispatlamış oluyorsunuz. Türkiye'nin bu duruşu garipsenecek bir durum değildir. Türkiye halkının kanı, Filistin halkının kanıyla bütünleşmiştir. Mavi Marmara'da Türk Müslümanlar, Akdeniz'de Filistinli kardeşleri için kanlarını dökmüştür. İşte bugün, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlar, sizin verdiğiniz bu mesajı çok doğru anlamışlardır. Mescid-i Aksa'daki Müslümlanlar, Siyonist İsrail'in kurşunlarına rağmen orayı terk etmeyeceklerini ilan ettiler. Biz burada, yerimizdeyiz. Kalbimizde büyük yeri olan, mukaddes Mescid-i Aksa'yı özgürleştirene kadar nöbet yerlerimizi asla terk etmeyeceğiz. Yürüyüşümüzü devam ettireceğiz."

"İsrail kendi sonunu hazırlıyor"

Yurt dışındaki Filistinli Din Adamlarının Başkanı Navaf Takruri de dünyanın pek çok yerinde Müslümanların Kudüs için sokaklara döküldüğünü söyledi.

Mescid-i Aksa'da nöbet tutanların, canlarını feda ederek cihat ettiğini anlatan Takruri, "Aksa'nın şehitleri, tertemiz kanlarını yere dökerek, orayı koruyorlar. O Müslümanlar, her şeyini feda etmeye hazır olduklarını tüm dünyaya ilan ediyorlar. Dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar orayı canları pahasına müdafaa etmek istiyorlar. Ancak oradaki mücahitler hepimizin adına orayı koruyorlar. Ey Siyonistler. Siz, bazı Arap ülkelerinde hainlerle iş birliği yapıyorsunuz. Onları kullanıyorsunuz. Böyle yaparak Mescid-i Aksa'yı düşüreceğini sanıyorsun. Sen ancak kendi sonunu hazırlıyorsun." ifadelerini kullandı.

Takruri, Filistin'dekilerin bugün Mescid-i Aksa için tek yürek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tüm ayrılıklarını bir kenara bıraktılar. Mescid-i Aksa işgal altındayken ayrı durmaları mümkün değildir. Türkiye'deki tüm bu konudaki duyarlı kesimler de meydanlarda. Bir oldular. İşte bu birlikteliğimizle İsrail'e şu mesajı veriyoruz; sen kapıların önüne elektronik kapılar koydun ki Mescid-i Aksa'ya bizi sokmak istemiyorsun. Ancak biz bugün, oraya girmek için değil, senin kökünü kurutmak için toplandık. Bunun için mücadelemize devam edeceğiz."

"Bu yoldan asla dönmeyeceğiz"

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise Mescid-i Aksa'da yoğun bir mücadele verildiğini hatırlattı.

Kudüs davalarının asla bitmeyeceğini kaydeden Turhan, "Bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Planlarınızı çöp tenekesine atacağız. Bu Siyonistler, Müslümanları bitireceklerini sanıyorlar. Bu mücahitleri nasıl bitireceksiniz? Zafer inşallah çok yakın. Bundan şüphemiz yok. Bir karış Filistin toprağını vermeyiz. Kudüs'ü başkent ilan edeceklermiş. O topraklar Filistin'in. Bu mücadelemiz siz yok olana kadar devam edecek. Cihadımız devam edecek. Şurada nasıl bir olduysak, Allah tüm İslam ülkelerinin de bir olmasını nasip etsin." dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Filistin ve İslam davası için her zaman mücadele ettiklerini ve bazı kişilerin bu yolda canını verdiğini ifade etti.

Yıldırım, Kudüs'te Müslümanların İsrail kurşunlarına karşı mücadele verdiğini vurgulayarak, "Vuruluyorlar, başları eziliyor ancak Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyorlar. Onlarla beraberiz. Türkiye ve dünyanın her yerinde Müslümanlar ayağa kalktılar. Yeryüzünde ebabil kuşları taşlarını hazırladı, Siyonistlerin üzerine atıyorlar. İsrail, Mescid-i Aksa'yı yıkacak, Müslümanları oraya sokmayacakmış. Allah'ın izniyle biz seni yıkacağız. Filistin'den, o topraklardan seni atacağız. Uzun soluklu bir yürüyüş bu. Anlık zaferlerin peşinde değiliz. Bedeli ağır. Kadınlarımızı öldürüyorlar." diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Kudüs mücadelesinin önemine değindi.

Dernek olarak bu davadan asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Kaan, şunları dile getirdi:

"Çünkü ahiretimizi kazanmak, bu mücadelemizi devam ettirmemizden geçiyor. İsrail'e sesleniyoruz. Müslüman ve Yahudileri birbirine düşürmeye gerek yok. Müslüman ülkelerin devlet başkanları bu oyunlara gelmesin. İslam, barış dinidir. Müslümanlar birbirine düşman olmamalı. İslam ülkelerinin liderleri Allah'ın ipine sarılmalı ve bu dini muzaffer kılmalıdır."

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Kudüs'ün uzun yıllardır mahzun olduğunu kaydetti.

Kudüs'ün en kısa sürede özgürlüğe kavuşacağına inandıklarını anlatan Bekiroğlu, şöyle devam etti:

"Orada şehitler verilse de diri, kararlı durdukça, aklıselim davrandıkça en kısa sürede inşallah bu olacaktır. Kudüs hepimizin ortak paydası, ortak meselemizdir. Tüm kimliklerimizden, ırklarımızdan, mezheplerimizden uzak şekilde ümmetin ortak meselesidir. Ne olursa olsun, bu meseleyi kendi dar anlayışımıza hapsetmeyelim. Bu konuda ortak bir noktada buluşmamız lazım. Şehitlerimize, yaşanan acılara rağmen asla umudumuzu kaybetmeyelim, kararlılığımızdan, dayanışmamızdan, kardeşliğimizden vazgeçmeyelim."

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ramazan Beyhan, Filistinli Müslümanların merkezinin Mescid-i Aksa olduğunu söyledi. Mescid-i Aksa ayakta durduğu sürece Siyonistlerin amacına ulaşamayacağını dile getiren Beyhan, tüm zorluklara rağmen bu mücadelenin devam edeceğini anlattı.

Mitinge, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Hüda-Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Adem Ceylan, Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Yasin Kayacı, Müzik ve Sinema Derneği Genel Başkanı Arslan Ateş, Cihannüma Derneği İstanbul İl Başkanı Yusuf Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
title