Haberler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

UŞAK/AYDIN/MANİSA/ Uşak, Aydın, Manisa ve Denizli'de cuma namazı çıkışı bir araya gelen sivil toplum kuruluş üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

UŞAK/AYDIN/MANİSA/ Uşak, Aydın, Manisa ve Denizli'de cuma namazı çıkışı bir araya gelen sivil toplum kuruluş üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Uşak'ta Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde, cuma namazının ardından Çakaloz Cami önünde toplananlar, ellerinde pankartla İsrail aleyhine sloganlar atarak Tiritoğlu Parkı'na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Ahmet Urhan, Mescid-i Aksa'da dökülen kanın kabul edilemez olduğunu belirterek "Müslümanlar olarak bu acıyı hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs Davası'na sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Kudüs'teki kutsal mekanlar Filistinliler'in sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinliler'e yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanmalıdır." dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da Kudüs'ün sadece Filistin'in sorunu olmadığını, bir insanlık sorunu olduğunu söyledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Uşaklıların Filistin halkının yanında olduğunu ifade etti.

Aydın

Aydın'da da sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Aydın Temsilciliği Teşkilat Başkanı Sefa Şık, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük bir değer taşıdığını ifade ederek İsrail'in burada Müslümanlar'ın ibadet yapmasına izin vermediğini, bu zulme karşı çıkmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Şık, "Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizatihi İslam'a karşı yapılmış bir saldırıdır. İlk kıblemiz ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur." dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de protestoya katıldı.

Manisa

Manisa'da ise Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyeleri, cuma namazı sonrası Hatuniye Camisi önünde toplandı.

Platform adına açıklama yapan Şaban Mertyürek, 1969 yılından bu yana ilk defa geçen hafta Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadığına işaret etti. İsrail'in yıllardır sürdürdüğü zulme ve işgale yenilerini eklediğini ve insanlık suçu işlediğini bildiren Mertyürek, şöyle konuştu:

"Son dönemde emperyalist-siyonist güçler İsrail'in varlığını ve işgalini meşrulaştırmaya çalışıyorlar çünkü hedef İslami direnişle özdeşleşen Filistin Davası'nı tarihi gömmek ve ümmetin dirilişini engellemektir. Filistin çocuklarının kutsallarımıza bizim adımıza sahip çıkmalarını suç olarak gören dünya kamuoyuna sesleniyoruz. İsrail işgal ettiği Filistin topraklarından derhal çekilsin. Filistin halkına bütün imkanlarımızla yardımcı ve destek olmak, Filistin'i bağımsız kılmak tüm ümmetin görevidir ve bu görev işgal sona erinceye, Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya, Filistin halkının üzerindeki tüm baskı uygulamaları kalkıncaya kadar devam edecektir."

Açıklamanın ardından Filistinli Eymen Abu Amer, dua etti.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ise Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim Bir-Sen öncülüğünde Pazar Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından bir araya gelen STK üyeleri basın açıklaması düzenlendi.

Denizli

Denizli'de ise Delikliçınar Yeni Cami'deki cuma namazından sonra 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan attı.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Balta, yaptığı konuşmada, yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in gözünü tekrar Mescid-i Aksa'ya diktiğini, acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanının İsrail için yeterli olmayıp alınların secdeye varmasına da engel olunduğunu belirtti.

Filistinli Müslümanlara ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmanın bütün Müslümanların görevi olduğunu aktaran Balta, "Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar." dedi.

Denizli'deki 26 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk ise var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden İsrail'in küstahlığına devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Aydın Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title