Haberler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Kudüs boyunca ve özellikle Mescid i Aksa, Haremi Şerif çevresinde tansiyonun yükselmesinden son derece kaygılıyım" "Mescid i Aksa, Harami Şerif Müslümanlara yeniden açılmalıdır"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kudüs boyunca ve özellikle Mescid-i Aksa çevresinde artan gerilimden son derece endişeli olduğunu bildirdi.

Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'te Amerikan vatandaşı haham Yehuda Glick'in silahlı saldırıya uğramasını kınayarak, dualarının aileyle olduğunu kaydetti.

"Kudüs boyunca ve özellikle Mescid-i Aksa, Haremi Şerif çevresinde tansiyonun yükselmesinden son derece kaygılıyım" ifadesini kullanan Kerry, tüm taraflara provokatif eylem ve retorikten uzak durmaları çağrısında bulundu.

Kerry, şunları belirtti:

"Kutsal bölgede, İsrailli, Filistinli ve Ürdünlüler tarafından sürdürülen tarihi mevcut durumu korumaya yönelik taahhütler son derece önemli, bunu değiştirmeye dönük herhangi bir karar veya eylem, provokatif ve tehlikeli olabilir. Mescid-i Aksa, Harami Şerif Müslümanlara yeniden açılmalıdır."

Bu alanda Müslüman olmayan ziyaretçilerin de inançlarına uygun olarak uzun süredir yerine getirdikleri dini uygulamalarını desteklediğini bildiren Kerry, İsrailli, Ürdünlü ve Filistinli liderlerle tansiyonu düşürmek için yakın temas halinde bulunduğu, üç tarafın liderlerine, gerilimi azaltmak ve şiddetten vazgeçirmek için kararlı liderlik ve işbirliğinde çalışmaları çağrısında bulundu.

Aşırı sağcı siyonist çizgisiyle tanınan Tapınak Dağı Mirasını Koruma Vakfı (HaLiba) Başkanı Glick'e önceki gün Batı Kudüs'te silahlı saldırı düzenlenmişti.

HaLiba adlı kuruluş, Mescid-i Aksa Külliyesi'nin Müslümanların mülkiyetinden alınıp Yahudilere verilmesini, Külliye içinde bulunan İslami döneme ait tüm yapıların yıkılıp yerine Hazreti Süleyman'ın Mabedi olduğuna inanılan yapının tekrar inşa edilmesini savunuyor. Dün sabah saatlerinde "İkinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını" açıklayan İsrail, akşam saatlerinde Aksa'ya giriş yasağının kaldırıldığını duyurmuştu. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

John Kerry İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title