Haberler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

Güncelleme:

Hamas, Arap İsrail ilişkilerinin kesilmesini ve İsrail'deki Arap temsilcilerin geri çekilmesini istedi.

Filistin'de Hamas Hareketi, uluslararası toplumdan, İsrail'in Müslümanların kutsallarına yönelik tacizlerini durdurmasını talep etti

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatması söylemlerine karşı uluslararası topluma, Müslümanların kutsallarına yönelik tacizleri nedeniyle bu ülkeye engel olma çağrısında bulundu.

Açıklamada, Arap- İsrail ilişkilerinin kesilmesi, İsrail'deki Arap temsilcilerin geri çekilmesi ve Arap ülkelerindeki İsrail temsilcilerinin geri gönderilmesi gerektiği vurgulandı.

Filistin devleti ve uzlaşı hükümetinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik sorumluluklarını taşımaya davet edildiği açıklamada, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan, İsrail'le yapılan güvenlik koordinasyonu anlaşmasını iptal etmesini, yine bu ülkenin "Kudüs ve kutsallara yönelik saldırılarına karşı halka ayaklanma imkanı tanıması" istendi.

İsrail polisi, önceki gün Batı Kudüs'te "aşırı sağcı" hahama yönelik silahlı saldırının ardından ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını açıklamış, dün ise söz konusu kararını kaldırdığını bildirmişti.

Polisin, haham Yehuda Joshua Glick'e saldırıyı düzenlediği iddia edilen Mu'tez Hicazi'yi (32) öldürmesinin ardından ise dün Filistinlinin Doğu Kudüs'teki evinin çevresinde toplanan gruba güvenlik güçlerinin müdahalesinde 20 kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kudüs Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title