Haberler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

Kudüs Müftüsü Şeyh Hüseyin: "İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilerin girebilmesi için Müslümanları Mescid i Aksa'dan uzaklaştırması, Aksa'ya yönelik kötü niyetli yeni uygulamalar getirmeye çalıştığını gösteriyor"

Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik "kötü niyetli yeni uygulamalar" getirmeye çalıştığını söyledi.

Şeyh Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Durum çok kritik. İslam ve Arap alemi, Mescid-i Aksa'yı savunmamız için bize destek sağlamalı, Aksa'nın korunması için her türlü çabayı göstermelidir" dedi.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya karşı yönelik ihlallerini "zorbaca ve zalimce" olarak nitelendiren Şeyh Hüseyin, "İsrail polisinin Yahudi yerleşimcilerin girebilmesi için Müslümanları Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırması, Aksa'ya yönelik kötü niyetli yeni uygulamalar getirmeye çalıştığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

İsrail, Sukot Bayramı'nı (Arş Bayramı) kutlayan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girmesi için burada ibadet eden Müslümanları alandan çıkarmaya çalışmış, bu sırada meydana gelen arbedede 3 İsrail polisi yaralanmıştı.

Sözlükte "çardaklar" anlamına gelen "Sukot" tarihi açıdan, İsrailoğullarının Sina çölünde Allah tarafından 40 yıl dolaştırıldıkları sırada çölde geçici barınaklarda yaşayarak hayatlarını devam ettirdikleri kırk yılı temsil ediyor. Bugün başlayan ve 9 gün sürecek olan Sukot Bayramı nedeniyle Ortodoks Yahudiler, şehrin sokaklarına çardak kurdu.

Kudüs'te Yahudi yerleşimciler, asker veya polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa'ya gezi düzenliyor. Filistinlilerin tepkisini çeken bu ihlaller, taraflar arasında çoğu zaman gerginliğe dönüşüyor. İsrail, bu gerekçelerle de zaman zaman Filistinlilerin Aksa'ya girişini kısıtlıyor. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Hüseyin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title