Haberler

Bolivya, İsrail'i Terörist Devlet İlan Etti

Güncelleme:

Bolivya Devlet Başkanı Morales, meclisin İsrail'i terörist devlet statüsüne aldığı söyleyerek vize anlaşmasının kararla birlikte iptal edildiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara Güney Amerika ülkelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Mercosur ülkelerinin ateşkes çağrısı yapmaları ve Şili ve Peru'nun büyükelçilerini bilgi amaçlı geri çekmelerinin ardından şimdi de Bolivya İsrail'i "terörist devlet" ilan etti.

MORALES: İSRAİL TERÖRİST DEVLET

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'i "terörist devlet" olarak nitelendirdi ve saldırıları protesto etmek amacıyla iki ülke arasında uzun süreli vize muafiyeti anlaşmasını iptal etti.

BUNDAN BÖYLE VİZE TALEP EDECEK

Bolivya'nın El Deber haber sitesine göre, Morales, Bolivya hükümetinin, bundan böyle İsrailli ziyaretçilerden Güney Amerika ülkesine girebilmeleri için vize talep edeceğini açıkladı.

Morales, "İsrail'i terörist devlet ilan ediyoruz" derken, İsrail'in askeri operasyonunun, "bu ülkenin, uluslararası toplumun barışçıl ve uyumlu biçimde var olmasını sağlayan yaşama saygının ilkelerinin garantörlerinden biri olmadığı anlamına geldiğini" söyledi.

İSRAİL'E DAVA TALEBİNDEN BULUNMUŞTU

Bolivya Devlet Başkanı Morales, ay başında BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne, İsrail'e "insanlığa karşı suç işlemekten" dava açması için talepte bulunmuştu.

DİPLOMATİK İLİŞKİLER 2009'DA KOPMUŞTU

İsrail ile Bolivya arasındaki diplomatik ilişkiler, İsrail'in Gazze'ye bundan önce düzenlediği büyük operasyon sırasında 2009 yılında kopmuştu. O dönemde Morales, İsrail'in operasyonlarını, "soykırım" olarak nitelendirmişti.

VİZE ANLAMAŞI 1972'DE İMZALANMIŞTI

İki ülke arasındaki vize muafiyeti anlaşması, 1972 yılı Ağustos ayında Bolivya'da diktatörlük yönetimi olduğu sırada imzalanmıştı.

LATİN AMERİKA ÜLKELERİ BÜYÜKELÇİLERİNİ GERİ ÇAĞIRMA KARARI ALMIŞTI

Latin Amerika ülkeleri El Salvador, Peru ve Şili, dün eşzamanlı olarak Tel Aviv'de bulunan büyükelçilerini geri çağırma kararı aldıklarını açıklamışlardı. İsrail, Latin ülkelerinin bu kararını "derin hayal kırıklığı" olarak nitelendirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Evo Morales Bolivya İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (64)

yunus:

TÜM KENDİNİ MÜSLÜMAN ZANNEDEN İSLAM ALEMİ BUNU DUYUNCA KENDİNDEN UTANMALI !

38
0
yanıtYanıtla
hımm:

helal olsun diyorum.türkiye sizin kadar olamadı.

31
1
yanıtYanıtla
adem ademoğlu:

aynı adımı türkiyeden de bekliyoruz

30
1
yanıtYanıtla
nevzat manisalı:

teşekürler bolivya müslün geçinen sevyesizlere insanlık dersi verdiniz birtane müslüman ülke sizin kadar insani davranmadı türkiye dahil

29
1
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

aceba sözüm ona müslüman türkiye iktidarı ne düşünüyor bu konuda...

26
2
yanıtYanıtla
asdoombiger@hotmail.com:

iktidar tek mi musluman bu ulkede?herkes kendi muhasebesini yapsın

yanıt0
yanıt0
GAKKOŞfast_65@hotmail.com:

AS kişiye... kardeş farkında mısın haber bir ülkenin hükümetinden ve idarecilerinin kararından bahsediyor. halkından bahsetmiyor. Hem bu ülkenin hükümeti din üzerinden feryatlar koparıp 12 yıldır iktidarda. Adamlar sen gibilerinin deyimiyle müslüman bile değil ama birilerinin acılarına ortak olabiliyorlar taa dünyanın öbür ucundan. anlaşılan yaptığım yorumda kuyruk acısı yaşıyorsun yada sırf laf olsun diye bana cvp yazıyorsun.

yanıt0
yanıt0
İHL:

Türkiye ve Müslüman ülkeler Bolivya kadar olamadı. yazıklar olsun. Nutuk atmalarından ve kınamalarından bıktık, ortada icraat yok!

27
0
yanıtYanıtla
BABA:

TÜRKİYE NE YAPTI KOCAMAN BİR HİÇ.

24
2
yanıtYanıtla
turgut:

Nerde bizim dünya liedri uzun adam? Elinde yahudi ödülü ile konuşuyor diyeceğim ama artık konuştuğunuda duymuyuz. İcraat lazim laf deği ve şov değil!! Coca cola almayacakmışızzzzz

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title