Haberler

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Yeşilay Kayseri Şubesi tarafından "Gazze için, bir paket sigaradan vazgeçin" kampanyası başlatıldı.

Yeşilay Kayseri Şubesi tarafından "Gazze için, bir paket sigaradan vazgeçin" kampanyası başlatıldı.

İsrail'in Gazze saldırısının ardından yaraların sarılması ve ambargonun meydana getirdiği sıkıntıların aşılmasına katkı sağlamaları için Yeşilay Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda stant kuruldu.

Kampanya hakkında bilgi veren Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, coğrafyamızda mübarek günlere rağmen insanların yaşama haklarının ellerinden alındığını, saldırı ve zulümlerin hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Doğu Türkistan'dan, Suriye'ye, Orta Afrika'dan, Filistin'e kadar her gün yüzlerce insanın katliam ve iç çatışmalarda hayatını kaybettiğini kaydeden Adıgüzel, İsrail'in 18 gündür devam eden bombardımanınında çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 800 civarında Filistinli'nin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 5 bin'i geçtiğini ifade etti.

Yeşilay Kayseri Şubesi olarak, insan hak ve hürriyetlerinin gasp edildiği masum insanların yanında olduklarını dile getiren Adıgüzel şunları kaydetti:

"Bugüne kadar sürdürdüğümüz zararlı alışkanlıklarla mücadelede önemli aşamalar kaydettik. İnsanlara hiç bir faydası dokunmayan ve onları bağımlı hale getiren sigara alışkanlığı aynı zamanda maddi külfete de sebep oluyor. Vatandaşlarımızdan, zulüm dolu bu günlerde sigaraya ücret vermek yerine Gazzeli kardeşlerimize ilaç ve gıda yardımı yapmak maksadıyla destek talep ediyoruz. Sigara alışkanlığından vazgeçerek günlük bir paket sigaraya verilen paranın coğrafyamızdaki yaraların sarılması için bağışlanmasını kamuoyuna duyuruyor, Gazze için paket sigaradan vazgeçin diyoruz." - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title