Haberler

Hamas: İsrail F16'sını Vurduk

Güncelleme:

Hamas'a bağlı el-Kassam Tugayları, Gazze semalarında İsrail'e ait F16 savaş uçağının düşürüldüğünü bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait bir F16 savaş uçağının, Gazze semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında roketle vurulduğu iddia edildi.

Yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait F16 savaş uçağının, Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah bölgesinin semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında vurulduğu ileri sürüldü.

3 İNSANSIZ HAVA ARACI DA VURULDU

Açıklamada ayrıca İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana bu ülkeye ait 3 insansız hava aracının da vurulduğu iddia edildi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Öte yandan, İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından vurulduğu ileri sürülen uçakla ilgili İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

1 FİLİSTİNLİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusuna ait birliklerin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bazı bölgelere düzenlediği saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerine karadan ve havadan saldırı düzenledi. Hedef gözetmeksizin rastgele düzenlenen saldırılarda bomba ve silahların yanı sıra gaz da kullanıldığı ifade edildi.

Saldırıda, 1 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. İsrail'in karadan ve havadan yürüttüğü saldırılarda ayrıca pek çok ev ile tarım arazileri zarar gördü.

Bölge sakinleri, Huzaa beldesindeki ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini belirterek, İsrail'in ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini engellediğini söyledi.

ÖLÜ SAYISI 636'YA YÜKSELDİ

Öte yandan, Han Yunus'un doğu bölgelerinde, İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 636'ya, yaralananların ise 4 bin 40'a yükseldiğini ifade etti.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Gazze Hamas Dünya Haberler

500

Yorumlar (33)

ROSE:

HAYDİ BİSMİLLAH EL KASSAM DUALARIMIZ SİZİNLE YİĞİTLERİMİZ.

81
0
yanıtYanıtla
DUYARLI VATANDAŞ:

İŞİD nerdesin gitte gazzede savaşsana. ama sıkar orada savaşamazsınız.

42
27
yanıtYanıtla
MEDİNEmedine-kara@hotmail.com:

Duyarlı Vatandaş çok güzel yazmışsın kesinlik katılıyorum senin yazına 24 kişinin beğenmemiş onlara şunu söyleyecem İŞİDİN köpek yanlıları ALLAH bir gün belanızı verecek bir müslüman bir müsliman savaş açıyor ve siz terör köpeklerini destekliyorsunuz bir de başkanları kendini halife ilan etmiş şerefsiz sen kimsin be halife olacaksın köpekler IŞID ler tamamen Amerikanın ve İsraillin köpekleri

yanıt0
yanıt0
barışkenansular65@hotmail.com:

it it ısırırmı? ıssırmaz bu işit muslumandeyılkı gıtsın muslumanı öldurenle savaşsı

yanıt0
yanıt0
TEREBENTİN:

HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜDÜR SİVİLLERİ ÇOCUKLARI BEBEKLERİ CANLI KALKAN YAPACAK KADAR KENDİ HALKINA ACIMASIZDIR VE BÜTÜN DÜNYA BUNU BU ŞEKİLDE SÖYLEMEKTEDİR BİR TEK TÜRKİYENİN DESTEK VERMESİ MANİDARDIR İŞİD KITIR KITIR KAFA KESİYOR İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜYOR MÜSLÜMAN KADINLARA TECAVÜZ EDİYOR BİNLERCE MÜSLÜMAN MÜSLÜMANI ÖLDÜRÜYOR.MÜSLÜMANLIĞIN DERDİ İSRAİL YANİ BUNDAN ÇIKAN NETİCE MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANI ÖLDÜRMESİ CAİZ ŞAYET İSRAİL KENDİ VATANDAŞINI SAVUNMAK İÇİN ÖLDÜRÜRSE DÜNYA SONU

5
45
yanıtYanıtla
sallamayakupkaraaarslan@gmail.com:

ya bi yürü git şurdan ne gördünde ne biliyosun.sanki gittin savaştın.bütün dünyanın her soylediği doğrumu sanki. sen yahudisin belli. kendi vatandaşını savunmak için 3 ölüye karşılık 500 ölü öylemi. bişey bilmiyon sallama bari.

yanıt0
yanıt0
yılmaz:

tüm müslümanlar lanetli israile tükürürse israil selde boğulur

44
4
yanıtYanıtla
EROL:

adamlar bir ülkeyi işğal ediyor bunlar uçak düşürülmüş büyük darbe diye haber yapıyor . bir uçakla İsrail in çökeceğinimi sanıyorsunuz..bu ne biçim haber anlayışı bari bu işi bırakında bilenler haber yapsın.

10
36
yanıtYanıtla
CEMAL:

TÜRK MEDYASINDA TELEVİZYONLARDA YAYINLANAN HABERLERİN TAMAMI YALAN DOLAN TÜRKİYE ANTİSEMİT ÇOK MERAK EDİYORSANIZ DIŞ BASINDAN İZLEYİN

4
32
yanıtYanıtla
40 atlikarsli36_ufuk@hotmail.com:

kardesim sen hangi kasik la ne yemeye calisiyorsun tabi onlar Bizi öyle bildirecekler yahudi oldugun bastan beli Tövbe Tövbe

yanıt0
yanıt0
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title