Haberler

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

Saldırılar İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm'de bugün de protesto edildi.

İsveç Filistin Derneğinin çağrısı üzerine binlerce kişi, Medborgarplatzsen Meydanı'nda toplandı.

Sloganlar atarak Gazze'deki İsrail katliamlarını kınayan göstericiler, İsveççe ve İngilizce "Katil İsrail", "İsrail'e boykot", "Canımiz kanımiz sana feda olsun Gazze" pankartlarını taşıdı. Ellerinde Türk bayraklarıyla katılan Türkler de Gazze'ye destek verdi.

Mavi Marmara eyleminin İsveçli katılımcıları olan Dror Feiler, Mattias Gardel ve Türk asıllı Milletvekili Mehmet Kaplan da eylemde birer konuşma yaptı. Kaplan, İsrail'in uluslararası hukuku çiğnediğini, uluslararası kamuoyunun da İsrail'in yaptığı saldırılara göz yumduğunu söyledi. İsrail'in durdurulmadıkça katliamlarını sürdüreceğini ifade eden Kaplan, "Biz Yeşiller ve Çevre Partisi olarak Filistin'in kabul edilmiş sınırları içinde başkentinin de Kudüs olması için destekliyoruz" dedi.

Gösteri sonunda bir Filistinli, İsrail bayrağının üzerine "Katil İsrail" yazdığı için gözaltına alındı. Gösteri olaysız sona erdi. - İsveç

Kaynak: AA / Güncel

Stockholm İsrail İsveç Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title