Haberler

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

TÜRK İŞ: "Birçoğu çocuk, kadın ve masum sivillerden oluşan yüzlerce insanın ölümünün vebali tüm insanlığın üzerindedir.

TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına destek ve izin veren ülkelerin işlediği insanlık suçunun, İsrail'in işlediği suça denk olduğu ifade edildi.

Konfederasyonun yazılı açıklamasında, uluslararası örgütlerin ve bazı batı ülkelerinin verdiği destek veya yetersiz tepkiler nedeniyle İsrail'in, Filistin'de başlattığı kanlı operasyonları dün gece kara harekatına dönüştürecek cesareti bulduğu ve çok daha fazla kan dökeceğinin işaretini verdiği belirtildi.

İsrail'in bu katliam harekatıyla 21. yüzyıla kadar insan onuru ve temel insan hakları adına elde edilmiş tüm değerleri de kana buladığı ifade edilen açıklamada, "Birçoğu çocuk, kadın ve masum sivillerden oluşan yüzlerce insanın ölümünün vebali tüm insanlığın üzerindedir. Bu katliama destek ve izin veren ülkelerin işlediği insanlık suçu İsrail'in işlediği suça denktir" denildi.

İsrail'in bugüne kadar izlediği politikaların, Filistin halkının tüm yaşam alanını ve ekonomik hayatını zaten bitirdiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Filistin'de insanların istihdam edilebileceği tüm iş yerleri ve dolayısıyla en temel hak olan çalışma hakkı yok edilmiştir. Filistin'de tüm yaşam alanlarını tüketmekle kalmayan İsrail, hastaneleri ve ambulansları bombalayarak, gıda ve ilaç yardımlarını dahi engelleyerek, yaralıların yaşam haklarına da göz dikmiştir.

TÜRK-İŞ, tüm dünyada barışı destekleyen bir işçi örgütü olarak, her zaman Filistin halkının ve işçisinin yanında olmuş, onların çektiği acıları yüreğinde hissetmiştir. Bugün konuşarak ve hiçbir şey yapmayarak kaybedilecek zaman kalmamıştır. TÜRK-İŞ, tüm ülkeleri ve uluslararası örgütleri boş laf üretmeyi bırakıp, başlatılan kara harekatı ve operasyonların sona ermesi için gerekeni derhal yapmaya çağırmaktadır. Filistin'de hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

title