Haberler

İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısı

İsrail'in Gazze'ye İnsani Yardım Götüren Gemilere Yönelik Saldırısını ve ABD'nin Tutumunu Protesto Eden Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (tümtis) İzmir Şubesi Üyeleri, ABD Temsilcilik Bürosu Önünde İsrail Bayrağı Yaktı

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırısını ve ABD'nin tutumunu protesto eden Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) İzmir Şubesi üyeleri, ABD Temsilcilik Bürosu önünde İsrail bayrağı yaktı.

Şehit Fethibey Caddesi'ndeki sendika binasında toplanan TÜMTİS üyeleri, ellerinde Filistin ve sendika bayraklarıyla Alsancak Gül Sokak'taki ABD Temsilcilik Bürosu'na kadar slogan atarak yürüdü. Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi kapattığı sokak girişinde slogan atan grup adına konuşan TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli, tüm dünyanın insanlık suçuna tanıklık ettiğini söyledi. Günseli, 'İsrail, Ortadoğu'ya şiddet, acı ve gözyaşından başka bir şey katmıyor. ABD de her zaman İsrail'e destek veriyor. Hükümeti uyarmak için buradayız. İsrail ile olan askeri, ekonomik, ticari tüm anlaşmalar derhal iptal edilsin, diplomatik ilişkiler kesilsin ve etkin yaptırımlar gündeme getirilsin' diye konuştu.

Şube Sekreteri Cafer Kömürcü ise ABD'nin Türkiye'de de kargo taşımacılığı yapan uluslararası firmasının, işçileri zor şartlarda çalıştırdığını ve son günlerde birçok işçiyi de işten çıkardığını belirterek, 'İşten çıkarılan işçiler derhal işe geri alınsın, sendikal örgütlenmeye izin verilsin' dedi.

İsrail bayrağı yakan grup, daha sonra dağıldı.

(SER-BEL-BAH-SU) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title