Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırması

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, İsrail'in Gazze'ye saldırısını lanetledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, İsrail'in Gazze'ye saldırısını lanetledi.

Çankaya protokol yolu üzerindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatına yönelik yapılan protesto eylemine katılan Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan zulmün son bulmasını istedi.

Çelebi, 15 gündür devlet terörü uygulayan işgalci İsrail devletinin, Filistin'i kan gölüne çevirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İsrail, başta çocuklar olmak üzere Filistin halkına terör estirmektedir. İsrail devleti, gerek hava harekatı, gerekse kara harekatı ile uluslararası hukuka aykırı davranarak sivilleri katletmektedir. Gazze'ye yönelik bin 470'den fazla hedef saldırıya maruz kalmıştır. Gazze'de şehit sayısı 200'ün üzerine çıkmış, yaralı sayısı 3 bine yaklaşmıştır. En acı veren taraf ise hayatını kaybedenlerin yarıdan fazlasının bebekler, kadınlar ve çocuklar olmasıdır. Filistin'de yapılan bu soykırıma sessiz kalan bazı Müslüman ülkeler ile  başta batılı devletler olmak üzere tüm dünyaya şunu ifade etmek istiyorum. Filistin'in uğradığı zulüm sadece Filistinlilere uygulanmıyor. Bu zulüm, uluslararası adalete, uluslararası vicdana da uygulanıyor. Bu zulme sessiz kalanlar, bu zulmün ortağıdır. Bu zulmü kınıyor, saldırıların bir an önce son bulmasını diliyorum." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Çelebi İsrail Gazze Ağrı Yerel Haberler

title