Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlara "Yenmiş ekin yaprakları" adını verdi Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde: "Saldırılara verdiğimiz karşılıklar ağırlaşacak"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in pazartesi günü başlattığı saldırılara karşı düzenledikleri operasyonları, "El-Asfu'l-me'kul" (Yenmiş ekin yaprakları) olarak adlandırdı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, bir televizyon kanalında yayınlanan açıklamasında, "Düşmanın saldırısını sınırlı bir çatışma kabul ederek, kendisine gerçekte yapabileceklerimizin çok çok azıyla karşılık verdik" dedi.

"Savaşı başlatanın, tehditler savurup sonra da saldıran İsrail olduğunu ancak ne zaman sona ereceğine onun karar veremeyeceğini" ifade eden Ebu Ubeyde, kendilerini, İsrailli komutanların iddia ettiği gibi 1 hafta 10 günlük bir operasyonun aksine çok uzun sürecek bir savaşa hazırladıklarını vurguladı.

"Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar durmayacak"

Saldırılara karşı verilen mücadeleyi "Yenmiş ekin yaprakları" olarak adlandırdıklarını aktaran Ebu Ubeyde, "Batı Şeria'da, Gazze'de ve 1948'de işgal edilen topraklarda başlayan devrim dalgası, Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar durmayacak. Düşmanın evleri yıkması, kadın ve çocuk öldürmesi ancak ısrar ve güvenimizi arttıracak, saldırılara verdiğimiz karşılıklar ağırlaşacak" diye konuştu.

Ebu Ubeyde ayrıca, ilk defa İsrail'in en uzak noktasını füzelerle vurduklarını sözlerine ekledi.

"Yenmiş ekin yaprakları" tabiri, Kuran-ı Kerim'de Fil suresinde konu alınan, Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'ye ait fil ordusunun, Ebabil kuşları tarafından atılan küçük taşlar nedeniyle "yerle bir olma hali" için kullanılıyor. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title