Haberler

Kanada'da İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Kanada'nın Hamilton kentinde yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Kanada'nın Hamilton kentinde yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

Filistin Derneği tarafından organize edilen ve Hamilton Belediye Başkanlığı önünde gerçekleşen protesto mitinginde yüzlerce kişi, saldırıların derhal durdurulmasını istedi.

Kanada'nın en büyük işçi organizasyonlarından biri olan 54 sendika ve 1 milyon işçinin çatı kuruluşu Ontario İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Sid Ryan, mitingdeki konuşmasında Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'ı protesto etti.

Ryan, "Bu savaş Hamas'a karşı bir savaş değil. Bu savaşın, İsrail'in kendini savunma hakkıyla da bir alakası yok. Bu Gazze'nin masum erkeklerine, kadınlarına ve çocuklarına karşı bir savaş. İsrail soykırım yapıyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Harper'ın İsrail yanlısı olmasını protesto ettiklerini ama anamuhalefetteki Yeni Demokrat Parti'yi (NDP) anlamakta zorlandıklarını belirten Ryan, "Biz NDP'ye yıllarca masumların ve mağdurların hakkını savunduğu için destek olduk. Ölen NDP lideri Layton'dan sonra, NDP'nin lideri Mulcair ve ekibinin, masum Gazze halkının yanında olmayışını anlamakta zorlanıyorum. Bizim masumların hakkını savunacak politikacılara ihtiyacımız var" diye konuştu.

-"Türkiye'nin tutumu saygıya değer"

Miting sonrası AA'ya konuşan Sid Ryan, Türkiye'nin ve Türk hükümetinin Filistin davasına verdiği desteği takdirle izlediğini söyledi.

Ryan, "Onların, Filistin'in bağımsız bir devlet olması, işgalin sona ermesi için masum Filistin halkına ve devletine yaptığı yardımları saygıya değer" dedi.

Belediye binası önündeki konuşmaların ardından polis kordonu eşliğinde şehir merkezinde yürüyen katılımcılar, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kanada Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title