Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi üyeleri, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi üyeleri, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Malatya Ulu Cami'nde kılınan ikindi namazının ardından Soykan Parkı önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, Filistin bayrağı açtı, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Derneğin şube başkanı Sinan Eraslan, İsrail'in Gazze'ye ve Gazze'deki Müslümanlara yönelik saldırılarına devam ettiğini söyledi.

İsrail'in son bir kaç gün içerisinde Gazze şeridine 500 tondan fazla bomba yağdırdığını ifade eden Eraslan, "Çoğu çocuk 400'den fazla Müslüman şehit edilmiştir. Sağlık merkezleri, ambulanslar özellikle vurulmaktadır. Kilometrekareye 4 bin 500 kişinin düştüğü Gazze şeridi 1 milyon 800 bin insanın yaşam mücadelesi verdiği bir savaş alanına dönüşmüştür. Uygulanan ambargo nedeniyle tıbbi malzeme, gıda ve içme suyu ihtiyacı giderilememektedir. Elektrik kesintileri yaralılara müdahaleye izin vermemektedir" diye konuştu.

İsrail'in hiç kimseyi dinlemeden zulme ve katliama devam ettiğini dile getiren Eraslan, şunları söyledi:

"Mübarek ramazan diliminde Filistin'de küçücük çocuklar öldürülüyor. Onların parçalanmış minik bedenlerini ekranlarda görmeye yüreğimiz dayanmıyor. Burada tekrar söylüyoruz. İsrail bir terör örgütüdür. Kınamadan, lanetlemeden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda eleştirilmekten anlamaz. İsrail ancak güçten anlar, kuvvetten anlar. Vicdan sahibi olmak yetmez, aynı zamanda hem dirayet hem de feraset sahibi olmak gerekir."

Konuşmanın ardından dernek üyeleri ve vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Malatya İsrail Gazze Yerel Haberler

title