Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi -

Bayburt'ta, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Bayburt'ta, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Genç İHH Bayburt üyesi bir grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Türk Dünyası Parkı'nda bir araya geldi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Genç İHH Bayburt Şube Temsilcisi Nurullah Polat, İsrail'in insani yardım çabalarını da engelleyerek Birleşmiş Milletler ve bütün dünyaya meydan okurcasına zulmünü ısrarla sürdürdüğünü söyledi.

Gazze'de yaşananların soykırım olduğunu belirten Polat, "Bugün Filistin'de, Gazze'de bütün dünya insanlığını utandırması, başını yere eğdirmesi gereken, tam bir insanlık dramı, vahşi bir soykırım yaşanıyor. 2 milyonluk bir halk topyekun yok edilmeye çalışılırken bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar utanmazca, ahlaksızca seyrediyor" dedi.

Polat, Genç İHH'nın, zalimleri ve işbirlikçi alçakları protesto etmek için bir araya geldiğini ifade ederek, "İnsanlık onurunun ve ümmetin onurunun savunucusu, onurlu Gazze halkının ve Hamas'ın, Müslüman kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı haykırmak için bugün burada toplandık. İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz 2014 tarihinde başlattığı hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Gazze'de zaten kötü olan insani durum dayanılmaz boyutlara ulaştı. Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenin yüzde 80'lik bölümünü siviller oluşturuyor. Şu ana kadar 50'nin üstünde çocuk şehit edildi. Bu da İsrail'in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

İsrail'in saldırılarında vurulanın sadece Gazze olmadığını kaydeden Polat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Vurulan İstanbul, vurulan Mekke, vurulan Bosna, vurulan Şam, vurulan Kahire, vurulan Medine, vurulan Kudüs, Gazze değil, vurulan Müslümanların inançlarıdır. Mübarek ramazanda vurulan Gazze değil 1,5 milyon Münlümanın onurudur. Atıf, Zekeriya, Muhammed ve Ramiz Cenin'de toprağa gömülenlerle cennetin çocukları arasına katıldı. Biz utancımızla yaşamaya devam edelim. Katil İsrail terör örgütünün hiçbir malı kullanılmamalı ve siyonistlere destek veren ticari kuruluşlara ambargo uygulanmalı, evlerimize masum kanına bulaşmış sokulmamalıdır. İnsanlığın vicdanını harekete geçmeye davet ediyoruz. İkiyüzlü batının, işbirlikçilerinin ve suskun dünyanın tavrı gösteriyor ki insanlığı kurtaracak olan Birleşmiş Milletler değil, birleşmiş vicdanlardır."

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in de katıldığı basın açıklamasında gruptakiler, açıklamanın arından dua okuyarak dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Bayburt İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title