Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Euro Mid İnsan Hakları Kuruluşu: "İsrail, Filistinli sivilleri canlı kalkan yaptı" "Kanıtlar Birleşmiş Milletler'e sunulacak"

İsrail'in, yaz boyunca sürdürdüğü Gazze saldırılarında Filistinlileri canlı kalkan yaparak uluslararası hukuku ihlal ettiği bildirildi.

Merkezi İsviçre'de bulunan Euro-Mid İnsan Hakları Gözlemci Kuruluşunca Londra'da düzenlenen basın toplantısında " İsrail'in Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaları" başlıklı rapor yayımladı.

İsrail'in, Filistinlileri Gazze saldırıları boyunca canlı kalkan yaptığı vurgulanan raporda, "Filistinliler dövülmüş ve uzun süre güneş altında bekletilmiştir" denildi. Bölgeye giden gözlemciler tarafından ulaşılan tanıkların ifadeleriyle toplanan kanıtlarla kaleme alınan raporda ayrıca, İsrail ordusunun işlediği insanlık suçlarından dolayı soruşturulması ve yargılanması gerektiği kaydedildi. Euro-Mid, Birleşmiş Milletler'i raporda ortaya konan kanıtları incelemeye çağırdı.

Euro-Mid hukuk danışmanı İhsan Adel, AA'ya yaptığı açıklamada, topladıkları kanıtları BM'ye sunacaklarını söyledi. Euro-Mid tarafından bugün yayımlanan bir diğer raporda da "İsrail ordusunun Gazze'ye bilerek ve ayrım gözetmeksizin saldırdığı" belirtildi.  Kuruluş raporunda, "Gazze'nin yeniden inşaası Filistinliler için gerekli. Ancak işlenen suçların sorumluları yargılanmazsa bu Filistinliler için umutsuz ve onursuz bir yaşam anlamına gelecektir" ifadelerine yer verdi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title