Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Ambargoya Karşı Halk Komitesi" : "Saldırılar gerisinde felaket bıraktı.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarının ardından Gazze'de kişi başına düşen milli gelirin günlük 2 doların altına indiği bildirildi.

Gazze'deki "Ambargoya Karşı Halk Komitesi" yaptığı yazılı açıklamada, "Saldırılar gerisinde felaket bıraktı. Kişi başına düşen milli gelir günlük 2 doların altına indi, fakirlik yüzde 90'a yükseldi" denildi.

Açıklamada, "Evleri yıkılan ve sığınma merkezlerinde yaşayan binlerce Filistinli, saldırılar sonucu su ve enerji hizmetlerinden yararlanamadıkları için temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, İsrail saldırılarında yıkıma uğrayan Gazze'nin yeniden imarı için inşaat malzemeleri başta olmak üzere gerekli tüm ihtiyaç maddelerinin girişine izin verilmesi talep edildi.

BM istatistiklerine göre, İsrail saldırılarında yaklaşık 500 bin kişi kamuya ve UNRWA'ya ait okullara sığındı. Saldırılarda zarar gören 142 okulun 23'ü kullanılamaz hale geldi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title