Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

AA Gazze ofisinde, İsrail'in 51 gün boyunca bölgeye düzenlediği saldırılarda görev yapan gazeteciler ödüllendirildi AA Gazze Temsilcisi Benna: "AA, çalışanlarının çabalarıyla Gazze'ye, Filistin halkına yönelik saldırıları tüm gerçekliğiyle dış dünyaya iletmeyi başardı" "Saldırılar sırasında 2 bin 300.

Anadolu Ajansı (AA) Gazze ofisinde, İsrail'in 51 gün boyunca bölgeye düzenlediği saldırılarda görev yapan gazetecileri ödüllendirmek amacıyla tören düzenlendi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün himayesinde gerçekleştirilen törende konuşan Gazze Temsilcisi Yasir el-Benna, "AA, çalışanlarının çabalarıyla Gazze'ye, Filistin halkına yönelik saldırıları tüm gerçekliğiyle dış dünyaya iletmeyi başardı" dedi.

Benna, İsrail'in saldırıları boyunca Gazze ekibinin yoğun mesai harcadığını vurgulayarak, bu çerçevede 2 bin 300 haber, 6 bin 900 fotoğraf ve 462 videodan oluşan 9 bin 662 medya içeriği yayınladığını belirtti.

Konuşması sırasında AA kameramanı Enes Ebu Muaylık'ın İsrail saldırıları sebebiyle yaralandığını da hatırlatan Benna, Muaylık'ın tedavisinin AA yönetimi tarafından Türkiye'de yapıldığını kaydetti.

Genel Müdür Öztürk'ün saldırılar sırasında tehlikelerle dolu görevlerine devam eden ve büyük gayret gösteren tüm ekibe takdirlerini sunduğunu aktaran Benna, daha sonra basın ekibine onur belgelerini dağıttı.

Yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçen İsrail, daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdürmüş, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta ateşkes imzalanmıştı.  Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda 579'u çocuk 2 bin 151 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Öztürk Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title