Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Filistin'in Moskova Büyükelçişi Mustafa: "Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılımımız konusunda cevap bekliyoruz.

Filistin'in Moskova Büyükelçisi Faed Mustafa, ülkesinin ilk fırsatta İsrail'i " Gazze'de savaş suçu işlemekten" Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne vereceğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de (BM) gözlemci üye statüsü kazandıktan sonra Savaş Suçları Mahkemesi dahil olmak üzere 40'ın üzerinde uluslararası kuruluşa katılım başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Mustafa, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılımımız konusunda cevap bekliyoruz. İsrail'in bugün yaptığı savaş suçudur ve bu tür davalar zaman aşımına uğramaz. İsrail'e, mümkün olan ilk fırsatta Gazze'de savaş suçu işlemekten dava açacağız" dedi.

İsrail'in saldırıları yüzünden Gazze'de "insani dram" yaşandığının altını çizen Mustafa, "Operasyonlar sonucunda, çoğu kadın ve çocuk bin 400 Filistinli öldü. 8 binin üzerinde kişi yaralandı. 8 bin ev yıkıldı, 15 hastaneye bombalandı. Gazze'de birkaç gündür elektrik kesik" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a Gazze'nin insani felaket bölgesi kabul edilmesi için mektup gönderdiğini hatırlatan Mustafa, "Vakit geçirmeden ateşkes sağlanmalı ve Gazze'deki abluka kaldırılmalı. Uluslararası toplumun, Filistin halkını işgalden kurtaracak politik çözümü sağlaması gerekiyor" dedi.

Büyükelçi Mustafa, Filistin'in bu sorunun çözümü konusunda Rusya'nın yardımına ihtiyaç duyduğunu belirterek İsrail'in, Moskova ve Washington yönetimleri Ukrayna'nın doğusunda yaşananlarla meşgulken zaman kazandığını söyledi. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Moskova İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title