Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail'e savaşmaya giden Musevi asıllı Türk vatandaşlarının bulunduğunu iddia eden İHH, bunların belirlenerek, "soykırıma sağladıkları katkıdan ötürü vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçu ile yargılanması" için TBMM'de grubu bulunan partilerle görüştü.

İsrail'e savaşmaya giden Musevi asıllı Türk vatandaşlarının bulunduğunu iddia eden İHH, bunların belirlenerek, "soykırıma sağladıkları katkıdan ötürü vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçu ile yargılanması" için TBMM'de grubu bulunan partilerle görüştü.

İHH ve Vahdet Vakfı üyeleri, ellerindeki Filistin bayrakları ve İsrail karşıtı dövizlerle TBMM Dikmen kapısı önünde toplandı.

"Bebek katili İsrail", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol" şeklinde sloganlar atan gruptakiler adına ilk açıklamayı yapan Vahdet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydar, "Darbeci Sisi'nin" tünelleri kapatarak İsrail'in katliamlarına ortam hazırladığını söyledi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Abidin Özkan ise kaçırılarak öldürülen 3 gencin bahane edilerek başlatılan saldırılarda bin 400'e yakın Gazzeli'nin şehit olduğunu, 8 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze'de direnen grupların, "145 İsrail askerinin öldürüldüğü, en az 700 askerin de yaralandığı" bilgisini verdiğini aktaran Özkan, şöyle devam etti:

"Şu an önünde bulunduğumuz TBMM, yasama organıdır. İktidarı, muhalefeti ve yasama organının tüm üyelerini, dünya devletlerinin hemen hemen tamamının soykırıma sessiz kaldığı bir dönemde etkili yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz.  Artık söz tükenmiştir, icraat zamanıdır. Meclisin tüm vekillerini samimiyet sınavına davet ediyoruz. İsrail'le devlet nezdinde yapılmış, sivil ve askeri tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Çifte vatandaşların İsrail'de yaptığı askerlik görevi karşılığında, Türkiye'de askerlikten muaf olma uygulaması da derhal kaldırılmalıdır. Terörist İsrail'i ilk tanıyan Müslüman ülke olma özelliği, Türkiye üzerinde utanç vesilesidir. Türkiye acilen İsrail'i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir. Kürecik bilgi paylaşımına kapatılmalı, milli savunma sistemlerimiz ivedi olarak kurulmalıdır."

Özkan, ayrıca "Çifte vatandaş askerlerin hangi dönemlerde İsrail'de orduda bulundukları devlet kayıtlarında mevcuttur. Bu isimlerin tespit edilerek, soykırıma sağladıkları katkıdan ötürü vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçu ile yargılanması gerekmektedir" diye konuştu.

Açıklamaların ardından bir heyet, parti gruplarıyla görüşmek üzere Meclis'e girdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title