Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı Aralıksız Sürüyor

Güncelleme:

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ait yerleşim birimleri, tarım arazileri ve bir camiyi hedef aldığı saldırılarda yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırında konuşlanan topçu birliklerinin Gazze, Deyru'l Belah, Han Yunus, Cibalya ve Beytu Lahya'daki yerleşim birimlerini ve tarım arazilerini hedef aldığını belirtti.

Kudra, Gazze'nin doğusundaki bölgeleri hedef alan saldırılarda yaralananların olduğunu ve bunların bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Görgü tanıkları da İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin doğusundaki bölgeler ile güneyde yer alan Han Yunus, Cibalya ve kuzeyde Beyt Hanun'daki yerleşim birimleri ve tarım arazilerini bombaladığını ifade etti.

Tanıklar, savaş uçaklarının ayrıca Tel el-Heva semtindeki "Hamza Camisi"ni de bombaladığını ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını dile getirdi.

ÖLÜ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Bu arada, hastanede tedavi gören 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Böylece, BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 363'e yükseldi, 7 bin 600'den fazla kişi yaralandı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, İsrail'in bayram boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9'u tamamen, 13'ü ise kısmen 22 caminin yıkıldığını açıklamıştı.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (1)

DR:

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title