Haberler

Netanyahu: BM'nin 3 Ateşkes Önerisini Kabul Ettik Ama Hamas İhlal Etti

Güncelleme:

Netanyahu, BM Genel Sekreteri'yle yaptığı görüşmede, "İsrail'in, BM'nin teklif ettiği 3 ateşkes önerisini kabul ettiğini, ancak bunları Hamas'ın ihlal ettiğini" savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in, BM'nin önerdiği üç ateşkes önerisini kabul ettiğini, ancak Hamas'ın bunları ihlal ettiğini öne sürdü.

NETANYAHU, BAN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

İsrail Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamaya göre; Netanyahu, Ban ile yaptığı telefon görüşmesinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), Gazze Şeridi'nde acil ve ön koşulsuz ateşkes çağrısının, "İsrailli sivillere saldıran terörist bir örgütün taleplerini karşıladığını" ileri sürdü.

BMGK kararının, "Hamas'ın Gazze'deki BM binalarını ve Gazze halkını canlı kalkan olarak kullanmasını" göz ardı ettiğini ifade eden Netanyahu, "İsrail'in, BM'nin önerdiği üç ateşkes önerisini kabul ettiğini, ancak Hamas'ın bunları ihlal ettiğini" iddia etti.

"BÖLGENİN DİRENİŞÇİLERDEN ARINDIRILMASI İÇİN İLK ADIM"

Netanyahu BM Genel Sekreteri Ban'a, İsrail'in "teröristlerin" kullandığı tünelleri imha etmeye devam edeceği uyarısında bulunarak, bunun, bölgenin "direnişçilerden" arındırılması için ilk adım olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun, "İsrailli sivilleri hedef alan tünellere finansman sağlamaya devam ettiğini" öne süren Netanyahu, Gazze'nin direnişçilerden arındırılması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

GURBETCi:

ADi ALCAKLAR HASTANEYi BiLE VURACAK KADAR GÖZÜ DÖNMÜS KATiLLER ALCAK BIDE HAMAS KABUL ETMIYOR DIOYR YALAN SÖYLÜYOR DÜNYAYI KANDIRMAYA CALISIYOR

4
2
yanıtYanıtla
MEHMET:

İSRAİL KATLİYAMCI VE KAM EMİCİ İDELOJİK SAHİP OLMASI NEDEYLE EN ŞİDDETLİ DERECEDN KINIYORUM . İSRAİL BELKİ HAKLI OLDUĞU GEREKÇESİYLE GÜVENLİĞİ İÇİN ENDİŞE VE VEYA SAVAŞ MAZERETİNİ ORTAYA ATABİLİR AMA BUNU YAPARKEN MAZLUM VE SUÇSUZ İNSANLARI KIYIMDA GEÇİRİLMESİ HAKLILIK DEREÇESİNİ ÇÜRÜTÜR. İSRAİL ŞUANDA SAVAŞ SUÇU İŞLEMEKTE VE ONURSUZ HASİYETSİZ ARAP DEVLETLERİ BUNUN KARŞISINDA SESSİZLĞİ GÖSTERİYORKİ AKTİFLİĞİN VE SÖZÜN BOŞ OLDUĞU ZAYIF ZAVALLIKLARINI GÖSTERİR .AMA İNANIYORUM BATILI DEVLETLERİN YUMUŞAK SİYAETİ DEVREYE GİRMESİ SONUÇUNDA BAŞARILI BİR DÜNYA SİYASETİNİN ÖRNEĞİNİ GÖSTERİRLER..............HER SAVAŞBİR KATLİYAMDIR....SAVAŞLARI DÜNYA MEŞRU GÖSTERMEZLER.........SAVAŞ ÜLKERİ YER.........

2
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

İŞKALCİLER TERORİSTLER GÜCÜNÜZ ANCAK KADIN ÇOCUK VE HASTAHANEDEKİ İNSANLARAMI YETİYOR ACİZ İSRAİLLER YAHUDİLER NETANYAHU SİZ YAHUDİLERİ BİTİRECEK PİLANLARIMIZ VAR ELBET SONUNUZ GELDİ ZAVALLI İSRAİLLER

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title