Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Adalet Bakanı Bozdağ: (1) "İnsan hakları verenler sükut etmişler, bir kısmı da 'meşru müdafa hakkıdır' diye destek veriyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "İnsan hakları verenler sükut etmişler, bir kısmı da 'meşru müdafaa hakkıdır' diye destek veriyor. Ne oldu sizin insan hakları anlayışınıza, bu mu anlayışınız? Dünya böyle gittiği sürece zulüm devam eder ama Türkiye ne olursa olsun zalimin karşısında durmaya devam edecektir" dedi.

Cuma namazını Gerede ilçesindeki Yeni Cami'de kılan Bozdağ, namaz sonrası ilçedeki parkta vatandaşlarla bir araya geldi.

Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın her yerinde mazlumun yanında yer aldığını, haksızlığın karşısında durarak ilkeli bir tavır ortaya koyduğunu söyledi.

"İlkeler ve evrensel hukuk hakim olursa orada kan ve gözyaşı asla olmaz" diyen Bozdağ, maalesef bugün İsrail tarafından yapılan terör saldırıları nedeniyle insan haklarının ayaklar altına alındığını vurguladı.

Bozdağ, bugün Gazze'de, Batı Şeria'da ölen ve öldürülenlerin sadece çocuk ve masum olmadığını, orada insanlığın da öldürüldüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bizim itirazımız, insanlık ölürken, öldürülürken, vicdanlar yok edilirken uluslararası toplumun susmasınadır, viraneliğedir. Bu kanı, bu gözyaşını durdurması için elini oynatmamasınadır. Maalesef bugün dünya İsrail'in zulüm, katliam ve terörünü canlı yayından seyrediyor. Bazıları bunu savunma hakkı olarak da değerlendiriyor. Allah aşkına bir ülke düşünün, hava, kara, deniz kuvvetleri, füzesi, tankı, her şeyi var. Karşı taraf dedikleri kişilerin elinde ne hava ne deniz ne tankı ne de topu var. Yani kumsalda oynayan çocuklarla havadan ölüm yağdıranlar arasında bir güvenlik şeyi olabilir mi? Kendini koruyormuş, bu çocuğa karşı neyini koruyorsun? Bu çocuklar, İsrail devletinin köküne dinamit mi attılar? Fakat bakıyorsunuz ölüm kusuluyor, zulüm ve haksızlık yapılıyor, bütün dünya bu haksızlığı seyrediyor."

"İflas eden BM sistemine itiraz ediyoruz"

"Gazze'de öldürülenler, Gazze'nin Müslümanları değil de Hristiyanları olmuş olsaydı acaba ABD'si, Avrupa'sı ve Birleşmiş Milletler'i (BM) canlı yayında seyreder miydi, seyretmez miydi, 'bu, bir meşru müdafa hakkı' der miydi, demez miydi?" diye soran Bozdağ, "Emin olun, derlerdi. Onun için diyoruz ki, BM bugün geldiği noktada kuruluş ideallerinden uzaklaşmış, bir noktada iflas etmiş durumdadır. Biz bu iflas eden BM sistemine itiraz ediyor, etmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bozdağ, bir yerde insanlar ölüyor ve öldürülüyorsa burada ilk yapılacak işin ölümleri durdurmak olacağına vurgu yaparak, dünyanın bu yangını seyrettiğini kaydetti.

AB)ve uluslararası bazı örgütlerin zaman zaman Türkiye'ye insan hakları konusunda ayar vermeye kalktığına dikkati çeken Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben şimdi soruyorum? Gazze'de, Batı Şeria'da, Suriye ve Irak'ta insan hakları nasıl? İnsanın en önemli hakkı, yaşama hakkıdır, bunu devlet terörüyle yok ediyorlar. İnsan hakları verenler sükut etmişler, bir kısmı da 'meşru müdafaa hakkıdır' diye destek veriyor. Ne oldu sizin insan hakları anlayışınıza, bu mu anlayışınız? Dünya böyle gittiği sürece zulüm devam eder ama Türkiye ne olursa olsun zalimin karşısında durmaya devam edecektir. İsrail, kendi güvenliğini düşünüyorsa bunu zulümle payidar yapamaz."

"Bu olaylar üzerinden hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar"

Bozdağ, Türkiye'deki muhalefet partilerinin bu olaylar üzerinden hükümeti yıpratmaya çalıştığına işaret ederek, İsrail'e "dur" demediklerini aksine "jet ve yakıtları Türkiye'nin verdiğini" söylediklerini aktardı.

İsrail uçağının yakıtını İstanbul'da nakliye uçaklarından aldığını, Türk uçaklarının da gittiğinde oradan ikmal ettiğini, hadisenin sadece bundan ibaret olduğunu vurgulayan Bozdağ, "savaş uçaklarına jet yakıtı veriliyormuş" şeklinde milletin gözünün içine baka baka yalan söylendiğini kaydetti.

Bozdağ, bunların derdinin başka olduğunu belirterek, "Zannedersiniz ki Gazzeliler Netanyahu'nun talimatıyla bombalanmıyor, Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bombalanıyor. Bunların yaklaşımı bu, böyle bir şey olabilir mi? Onun için hepimizin her daim ister ulusal ister uluslararası konular olsun bir olmamız, iktidar, muhalefet beraber olmamız lazım ama maalesef içerideki siyasi bölünmüşlüğü, Türkiye'nin muhalefeti dışarıya da taşıyor, dışarıda olan hadiselerden de içerideki rekabetine su taşımak için Türkiye'nin aleyhine olan işleri yapmaktan geri durmuyor."

- Bolu

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title