Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Adana'da, iş dünyası temsilcileri İsrail'e "vahşeti durdurun" çağrısında bulundu Ortak açıklamadan: "İsrail’in, bir zamanlar kendisine uygulanan soykırım girişimini Filistinliler’e dayatması anlaşılabilir değildir"

Adana Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına bir an önce son verilmesini istedi.

Odalar tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail'in, Filistin'e yönelik saldırılarının katliama dönüşmesinin büyük bir üzüntüyle izlendiği belirtildi.

Şimdiye kadar aralarında savunmasız çocuk ve kadınların da bulunduğu 500'ü aşkın sivilin yaşamını yitirmesine neden olan saldırının insanlık dramı boyutlarına ulaştığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

" İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatı ve yaşattığı vahşet, sadece masum sivillerin öldürülmesini değil, bunlara seyirci kalan, hatta bu da yetmezmiş gibi ' İsrail saldırısında haklı' açıklaması yapan ülkelerin gerçek yüzünü de ortaya koymuştur. Dünya devletlerinin yanı sıra Müslüman ülkelerin de İsrail'e karşı etkili bir tavır sergileyememesi anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. İsrail günlerdir çocuk, yaşlı, genç demeden, gözünü kırpmadan insanlık suçu işlemekte, dünya devletleri ise bu katliama gözlerini kapatmaktadır. İsrail'in, bir zamanlar kendisine uygulanan soykırım girişimini Filistinliler'e dayatması anlaşılabilir değildir. Adana iş dünyası temsilcileri olarak İsrail'in, Filistinliler'e uyguladığı vahşete bir an önce son vermesini bekliyoruz."

Musevi vatandaşlar

Açıklamada, Filistin'deki vahşetle tekrar gündeme gelen İsrail'in, Türkiye'de yaşayan Musevilerle bağdaştırılmaması gerektiğine de dikkat çekilerek, "Türkiye'de yaşayan ve bugüne kadar ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birçok bağımız bulunan Musevi vatandaşlarımızın bu çerçevenin dışında tutulması gerekmektedir. Çünkü Türkiye, yüzyıllardır dini, dili ve rengi ne olursa olsun bütün toplumları topraklarında barındırmış ve kardeş saymıştır. Bu özelliğini bundan sonra da koruyacaktır" ifadesi kullanıldı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Filistin İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title