Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırıları -

Rize Sivil Toplum Platformu öncülüğünde yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Rize Sivil Toplum Platformu öncülüğünde yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Öğle namazının ardından Memişağa Parkı'nda toplanan yaklaşık 800 kişilik gruba, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da destek verdi. Ellerinde Filistin bayrakları ile çeşitli döviz ve pankartlar taşıyan grup, zaman zaman tekbir getirerek, İsrail aleyhine slogan attı.

Rize Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, mübarek ramazan ayında Filistin ve Gazze'deki zulmü kınamak için toplandıklarını söyledi.

Müslümanların dünyanın hiçbir yerindeki zulme sessiz kalamayacağını ifade eden Usta, "İsrail katliamları başladığı dakikadan itibaren Anadolu insanı ayakta. Anadolu, dünyanın ve insanlığın vicdanı oldu. Kars'tan Muğla'ya, Edirne'den Hakkari'ye Türkiye'nin tüm meydanları, caddeleri, sokakları, Filistin devletinin, Filistinli kardeşlerinin ve Gazzeli mazlumların yanında olduğunu haykıranların adresi oldu" dedi.

Filistin'in "ümmetin yüz akı, direnişin simgesi" olduğunu belirten Usta, şunları kaydetti:

"Filistin, halkı ve devletiyle zalimlere karşı dik duruşun sembolüdür. Filistin, Müslümanların ilk kıblesidir. Biz bu yüzden Filistin konusunda tarafız. Biz, Filistin'de Filistin halkını ve haklarını savunacak güçlü bir devlet için bütün İslam dünyasının sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Filistin'de devletleşme süreci tamamlandığında İsrail'in Filistin'e yönelik işgal çabaları ve Gazze'ye yönelik zulüm uygulamaları tarihe karışacaktır. İnşallah meydanlar Gazze'ye manevi destek olacak, güç olacak. Gazze direnecek ve kazanacak. Gazze'yle milletimiz kazanacak, ümmet kazanacak, insanlık ve insanlık vicdanı kazanacak."

Konuşmaların ardından Gazze'de şehit olanlar için dua edildi.

Grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

title