Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Son yaşananlar, İsrail'in uluslararası alanda sürekli tekrarladığı ve kendini haklı göstermeye yönelik söylemlerin tamamıyla iflasıdır"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Son yaşananlar, İsrail'in uluslararası alanda sürekli tekrarladığı ve kendini haklı göstermeye yönelik söylemlerin tamamıyla iflasıdır" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Gazze'nin doğu kesimlerindeki mahallelerden ölü ve yaralıların çıkarılması için 3 saatlik ateşkes önerisinin" İsrail tarafından reddedilmesinin halka karşı yürütülen soykırımın en belirgin göstergesi olduğunu belirtti.

Halen insani yardımlara müsaade edilmediğini vurgulayan Şahin, "Son yaşananlar, İsrail'in uluslararası alanda sürekli tekrarladığı ve kendini haklı göstermeye yönelik söylemlerin tamamıyla iflasıdır. Ne uluslararası hukuk ne de vicdan ki şu aralar İsrail devletini yönetenlerde görmek zor. Bu bir kötü niyetin iyice su yüzüne çıkmasından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Filistin konusunda tarafsız olmayacağını aktaran Şahin, mazlum halkın yaşama hakkının ellerinden alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

Türk ve Filistin halkı arasındaki ortak geçmişin yüzyıllara dayandığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Sırf bu geçmişi 'belli güçleri istiyor' diye unutacak değiliz. Merhum Cahit Zarifoğlu'nun dediği gibi 'Filistin bir sınav kağıdı her mümin kulun önünde'. Mübarek ramazan ayında bu sınavdan başarıyla çıkmamız nasip olsun. Hükümetimiz dünyanın pek çok güçlü ülkesi susarken bu konuda takındığı net tavırla bu sınavı başarılı geçmemiz için önemli adımlar atmıştır, daha da atacağına eminim." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Edibe Şahin Gaziantep İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title