Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Onları oradan yok etmek için adeta Haçlı anlayışı, şu anda bir ve beraber hareket ederek İsrail'e destek veriyor" "Koskoca İslam aleminin derlenip toparlanması konusunda Osmanlı'nın torunları olarak bize görevler düşüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Onları oradan yok etmek için adeta Haçlı anlayışı, şu anda bir ve beraber hareket ederek İsrail'e destek veriyor" dedi.

Şahin, Ovacık ilçesine bağlı Çukur köyünde katıldığı iftarın ardından yaptığı konuşmada, Filistin'de en son gelen haberlere göre ölü sayısının 400'ü aştığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail'e 'öldürün ama az öldürün' dediğini hatırlatan Şahin,  "Bu nasıl bir vicdandır Allah aşkına. Bu nasıl bir insanlık anlayışıdır. 'İsrail nefsi müdafaa yapıyor' diyorlar. Asıl nefsi müdafaa halinde olanlar Filistinli Müslümanlar. Onlar yaşama mücadelesi veriyor. Şu anda İsrail'in işgal ettiği topraklar Filistinlilere ait. Şimdi Gazze gibi küçük bir bölgeye hapsolmak durumunda kaldılar" diye konuştu.

Adeta orasının açık cezaevi konumunda olduğundan bahseden Şahin, "Onları oradan yok etmek için adeta Haçlı anlayışı, şu anda bir ve beraber hareket ederek İsrail'e destek veriyor. 'Öldürün ama az öldürün'. Bu, bugünün dünyasında söylenebilecek söz müdür? Ne garip bir dünyada yaşıyoruz. Vicdanları bağlamışlar, canileri salıvermişler" ifadesini kullandı.

"Zalimin mutlaka toslayacağı bir duvar vardır. Mazlumun ahı hiçbir zaman yerde kalmaz" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bizim asıl üzüntümüz koskoca İslam dünyasında, Körfez ülkelerinde, petrol zengini ülkelerde, krallıklarda, bu olayla ilgili bir şey olmuyor. Allah aşkına doğru dürüst bir açıklama yapın. Bir söz söyleyin Müslüman kardeşleriniz orada ölüyor. Orada ki insanların tepkilerine bile izin verilmiyor."

Böylesine bir dünyada tek sesi çıkan, tepki gösterenin Müslüman Türk milleti olduğunu belirten Şahin, "Biz milletçe, bu tür zulümler karşısında bütün siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak bir ve beraberce hareket edebiliyoruz. Bu bizim millet olarak büyüklüğümüzü gösterir. Bu devlet olarak köklü bir devlet olduğumuzu gösterir" değerlendirmesinde bulundu.

"Peygamber efendimiz, 'Bir kötülük gördüğünüzde onu önce elinizle düzeltmeye çalışın, elinizle düzeltmeye gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin bu da imanın en büyük derecesidir' diye buyurmuştur" ifadesini kullanan Şahin, şunları aktardı:

"Öyle bir güçlü noktada olmayı arzu ederdik ki, bu saldırıları durdurabilelim. Elimizle bunu yapabilelim. İnşallah bir gün olacak. İnşallah Müslümanlar bütün bu yaşananlardan dolayı bir nefis muhasebesi yapacaktır. Kendi aralarındaki itişmeleri bırakacaklar bir ve beraber hareket etmenin şuuruna varacaklar, bunu temenni ediyoruz. Şimdi dilimizle bu kötülüğü önlemeye çalışıyoruz. Dünyayı ayağa kaldırmaya, işte birtakım ülkelerin yöneticileri ile görüşme çalışmalarını yapıyor Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız."

Birleşmiş Milletler'i (BM) harekete geçirmeye çalıştıklarını, BM'de 5 daimi üye olduğunu ve başlarında ABD'nin bulunduğunu vurgulayan Şahin, bunlardan birisinin "hayır" demesi halinde üye 199 ülkenin dediğinin olmadığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 yıl önce BM yöneticilerine yaptığı bir konuşmada "dünya 5'ten büyüktür" diyerek bu durumun yanlış olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Şahin, "Her ülke eşit olmalıdır. Neden bu 5 ülke arasında halkı Müslüman olan bir ülke yok? Bu soru orada gündeme getirilmiştir. Biz bu gerçekleri dünyanın her yerinde elimizden geldiğince dile getirmeye gayret edeceğiz. Koskoca İslam aleminin derlenip toparlanması konusunda Osmanlı'nın torunları olarak bize görevler düşüyor. Bunun bilinci, sorumluluğu içindeyiz" diye konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı seçimi-

Cumhurbaşkanlığı sandığını milletin önüne AK Parti olarak kendilerinin getirdiğini, sandıkta halkın 12'den vuracağını anlatan Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye'de demokrasinin çok daha ilerleyeceğini, artık her şeyin kararını milletin vereceğini kaydetti.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhalefet partileri kendi içlerinden bir aday çıkartamadı. Kemal Derviş'in 2014 versiyonu Ekmeleddin İhsanoğlu'nu bir çatı adayı olarak halkın önüne koydular. Hepsini toplasan bir AK Parti etmeyen partiler aday gösterdi. O da çalışmalarını sürdürüyor. Şu anki anketler öyle gösteriyor ki adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi alacak. Kazanma ihtimali yok ama diyelim ki  Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı oldu. Bu Çankaya koalisyonudur. Türkiye'de koalisyonlar dönemini yaşadık biz. Çok partili koalisyonlar döneminde Türkiye gelişmedi, yerinde saydı. Koalisyon ortakları birbirleriyle didişti. Birbirlerinden kararname sakladılar."

Halkın bunu iyi bildiği için 2002 yılında yeni kurulmuş AK Parti'yi 'artık biz koalisyonlardan bıktık Türkiye'yi bir parti yönetsin' diye tek başına iktidara getirdiğini ve 3 dönemdir de oylarını artırarak iktidara taşıdığını anımsatan Şahin, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Çünkü koalisyonlardan bıktınız. Bu muhalefet partileri bizi mahalli seçimlerde yenemeyince 'acaba Çankaya'da bir koalisyon oluşturabilir miyiz ve hükümetin icraatlarına ortak olabilir miyiz?' diye düşündü. Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı olursa genel sekterleri CHP'den olacak, genel sekreter yardımcısı MHP'den olacak. Diğer partilerden de orada ki birtakım önemli görevlere isimler verilecek. Şimdi bir yere vali mi atanacak, diyecek ki Ekmeleddin Bey'e CHP'liler, 'şu ismi atayın, hükümetle pazarlık yapın aksi halde kararnameyi imzalamayın'. Genel müdür mü atanacak, 'şunu atamayın bunu atayın'. Bunlar geçmişte yaşandı."

Hükümetler koalisyonunu 2002 yılında ellerinin tersiyle ittiklerini kaydeden Şahin, "Şimdi Çankaya koalisyonunu da 10 Ağustos'ta iteceğiz ve bu oyunu bozacağız. Hükümetle uyum halinde çalışacak bir cumhurbaşkanı lazım. Abdullah Gül Bey ile biz böyle çalıştık. Recep Tayyip Erdoğan seçildiğinde uyumlu bir şekilde ülkeye hizmete devam edilecek" dedi.

Şahin, seçimlerde en yüksek oyu Karabük'ten beklediğini de sözlerine ekledi. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti İsrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title