Haberler

Netanyahu: Gazze'ye Saldırmaya Devam Edeceğiz

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Operasyonun üçüncü günündeyiz. Süreç yürürken planlanan ileri aşamalar henüz bizi bekliyor" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yalon, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ve Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel ile düzenlediği Güvenlik Kabinesi Toplantısı sonrasında, Gazze'ye düzenlenen operasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"HAMAS, FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN ARKASINA SAKLANIYOR"

Netanyahu, şunları kaydetti:

"Operasyonun üçüncü günündeyiz. Süreç yürürken planlanan ileri aşamalar henüz bizi bekliyor. Hamas'a ve teröristlere sert vurduk, kampanya devam ettiği sürece daha sert vurmaya devam edeceğiz. İsrail Savunma Kuvvetleri ve güvenlik birimlerine kararlı, kesin ve profesyonel eylemleri için tüm İsraillilerin minnettarlığını iletiyorum. Sivilleri ve masumları vurmaktan kaçınıyorlar ancak Hamas Filistinli sivillerin arkasına saklanıyor."

Netanyahu ayrıca, tüm İsraillileri bir arada olmaya çağırdı.

"HAMAS, YAPTIKLARI İÇİN AĞIR BEDEL ÖDÜYOR"

Savunma Bakanı Yalon da "Hamas'a ve diğer terör örgütlerine ait yüzlerce hedef ve militan evleri vuruldu, onlarca terörist öldürüldü. Hamas'ı vurmaya devam ediyoruz. Son günlerde yaptıkları şeyler için ağır bedel ödüyorlar" diye konuştu.

"SALDIRILMASI GEREKEN NESERİ VARSA SALDIRACAĞIZ"

Genelkurmay Başkanı Gantz ise "Saldırılması gereken neresi varsa saldıracağız, savunulması gereken neresi varsa savunacağız. Havada, denizde, karada saldıracağız ve savunacağız" ifadesini kullandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Eshel de " Gazze'deki hedeflere yüzlerce ton bomba attıklarını" belirterek, "Karmaşık bir çevre, mümkün olduğunca sivilleri vurmaktan kaçınmaya çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İslami Cihat üyesi Mahmud Valud, Hazm Baluşa ve Alla Abdunnebi adlı 3 Filistinlinin Tel Aviv'e roket fırlattıkları iddiasıyla hedef alındıkları bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze sınırına 40 kilometre mesafede, 300'den fazla İsraillinin bir arada bulunmalarını, okullarda, yaz kamplarında ve anaokullarında aktivite yapmalarını yasakladı.

ÖLÜ SAYISI 92'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da İsrail'in pazartesi gününden beri sürdürdüğü saldırılarında 26'sı çocuk 12'si kadın olmak üzere 92 kişinin yaşamını yitirdiği, 575 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, son 23 saatte Gazze'ye 322 hava saldırısı düzenlediği kaydedilirken, ordunun Twitter'daki resmi hesabında, "Koruyucu sınır operasyonunun başladığı pazartesi gününden beri Gazze'ye yaklaşık 800 hava saldırısı düzenlendi. Hamas hareketi ise son 3 günde İsrail'e 365 füze fırlattı" ifadesi yer aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde de "Artık İsrail halkının yüzde 40'ı Gazze'den atılan füzelerin menzilinde" bilgisine yer verildi.

Bu arada, Filistinli güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, direniş grupları Gazze'den İsrail'e 500'den fazla füze fırlattı.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Hamas Gazze Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (22)

ibrahim:

mahşerde yatıcak yerin yok

12
0
yanıtYanıtla
SİBEL:

ALLAH TEZ ZAMANDA SENİN BELANI VERSİN SİZİN İÇİN YAŞASIN CEHENNEM CANİ İMANSIZ İNSANLARI GÖRÜNCE CEHENNEMİN OLDUĞUNA BİR KEZ DAHA SEVİNDİM

12
0
yanıtYanıtla
AYN8891:

Yıkılsın israil enkazını göreyim , sana ülke diyenin yüzüne TÜKÜREYİM...

9
0
yanıtYanıtla
ayhan:

ipini koparmış vahşi hayvanlar gibi savunmasız insanlara saldırıyorsunuz öldürdüğünüz çocukların kanı size dermanı olmayan hastalıklar versin o dertten kurtulmanın tek çaresi ölüm olsun ölmek için yalvarın ama ölüm bile size nasip olmasın ZULMEDEN VE DESTEKÇİLERİ

8
0
yanıtYanıtla
devammmm:

Daha düne kadar Abdullah Öcalan''dan Kani Yılmaz''a kadar tüm PKK''lılar Filistin Kurtuluş Örgütü ve Yaser Arafat''ın kendileri için özel bir önemi olduğunu söylüyorlardı. PKK kampının lojistik sorumluluğunu üstlenen Osman Öcalan PKK kampından bahsederken ''Burası eski bir Filistin kampı, bize de Filistin Kurtuluş Örgütü tahsis etti. Kuruluşumuzdan beri büyük desteğini gördük, görmeye de devam ediyoruz'' diyordu.Asıl ilginç olan PKK''ya kamp, silah ve eğitim veren, Dev-sol''a kucak açan Filistin Kurtuluş Örgütü ve Arafatın aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin gözünde büyük bir müttefik olarak görülmesidir.Türkiyedeki şehit ailelerine sorun, neredeyse tamamının gözünde Filistin kahraman bir ülkedir. Ama çocuklarını şehit eden PKK militanını filistinlilerin eğittiğini, patlattığını, mayını filistinlilerin verdiğini öğrenirlerse acaba hâlâ filistin''e kahraman diyecekler midir?

3
5
yanıtYanıtla
yahudimisinknn34@yahoo.com:

TAM BİR YAHUDİ FİTNESİ.NİFAKÇILAR

yanıt0
yanıt0
DAS:

İYİCE AZDINIZ SONUNUZ YAKINDIR İNŞ HEPİNİZ HELAK OLUCAKSINIZI..

7
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR SELAHATTİN EYÜBÜ TORUNU:

yakında bizlerde seni öldürmeye devam edeyiz israilleri yok edeceyiz günü gelince görürüsün köpek simon peres

6
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR SELAHATTİN EYYÜBÜ TORUNU:

ULEN NETANYAHU SİMON PERES İSRAİLLER SİZLERİ MEZARLARINIZDA BİLE RAHAT BIRAKMIYACAYIZ HEPİNİZİ SONSUZA DEK YOK EDECEYİZ

2
4
yanıtYanıtla
STAR OF BAD END...:

Alemlerin Rabbi ÜZERİNE HAMD OLSUN Kİ AND OLSUN Kİ HAMURSUZ BAYRAMDA GÖRDÜĞÜNÜZ KIZIL DOLUNAY SON TEDRANIN RENGİ ÖLECEK YEHHOVANIN ERKEK ÇOCUKLARININ ŞAHDAMARINDAN AKAN KANDAN DAHA KARA OLUCAKDIR... İnşallah Şehadetinle

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title