Haberler

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Hava Saldırısı

İsrail, Gazze'de Hamas hareketine ait 4 mevziye hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İsrail, Gazze'de Hamas hareketine ait 4 mevziye hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, "Dün gece Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki Aşdod kentine roket atılmasına karşılık olarak bu sabah silahlı kuvvetlere ait uçaklar tarafından Gazze'deki Hamas hareketine ait 4 mevzi vuruldu" denildi.

Gazze'den atılan roketin "demir kubbe" hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğine işaret eden ordu sözcüsü, "Gazze'deki terörist oluşumların İsrail'in huzurunu bozmaya yönelik girişimlerine hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyeceğini ve derhal karşılık verileceğini" ifade etti.

İsrail ordusu gece yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nden atıldığı belirtilen bir roketin "demir kubbe" hava savunma sistemiyle düşürüldüğü bildirilmiş, ancak şu ana kadar Hamas'tan söz konusu iddiayı doğrulayan herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batısında bulunan Es-Sudaniyye bölgesinde Filistin İçişleri Bakanlığı'na bağlı deniz güçlerine ait bir alana hava saldırısı düzenlediğini aktarmıştı.

İsrail savaş uçaklarının ayrıca, Beyt Lahiye beldesi ile Gazze'nin güneyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri saha ile askeri eğitim sahasına hava saldırıları gerçekleştirdiğini anlatan görgü tanıkları söz konusu saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını, hedef alınan yerlerin çevresindeki binalarda hasar meydana geldiğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title