Haberler

Adana'da İsrail Protestosu

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Adana'da protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Adana'da protesto edildi.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Sekreter Yardımcısı Bekir Bilgiç, buradaki mitingde yaptığı konuşmada, meydanlarda Müslümanların katledilişinin yüzyıllardır kınandığını ancak bir sonuç alınmadığını söyledi.

2004 ve 2012'de Gazze'nin yalnız bırakıldığını, şimdi de durumun aynı olduğunu ifade eden Bilgiç, şunları kaydetti:

" Gazze, lafın dışında hiçbir icraatı olmayan İslam ülkeleri tarafından avutuluyor. Şimdi sizler buraya toplandınız, bizler ' Gazze'yi kurtarıyoruz' diye düşünüyorsunuz. Bu doğru değil. Aslında Gazze bizi kurtarıyor, ruhunu Allah'tan başkasına satmayan o müminler bizi kurtarıyor. Burada hiçbir kardeşimizin Gazze'yi kurtaracak gücü yok. Kapitalist, seküler ve liberal hayata angaje olmuş biz Müslümanlar, sözünün dışında hiçbir icraat yapmıyoruz."

Müslümanlara karşı örgütlü bir saldırı yapıldığını vurgulayan Bilgiç, "Şu anda bazı Müslümanlar çıkıyor, İslam ülkelerini kınıyor. Kimsenin sesi çıkmıyor" diye konuştu.

Bilgiç, "Son bin yıldır İslam ülkelerinin kendi arasındaki yıkımlar, yine Müslümanlar arasındaki yerli işbirlikçiler tarafından yapılıyor. Yıkım içimizden olduğu için de vücut buna tedbir alamıyor. On Müslüman yan yana gelecek, örgütlü olacak, ümmet birliğini ve dirliğini isteyecek" ifadesini kullandı.

Bilgiç'in konuşmasının ardından bir grup, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı. Daha sonra akşam namazı kılındı, dua edildi.

-AGD Genel Sekreter Yardımcısı Bilgiç

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title