Haberler

Yalova'da Gazze'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Güncelleme:

Yalova'da bir grup vatandaş, cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze saldırısı protesto ederek, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Yalova'da, cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze saldırısı protesto edilerek, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (GÖNÜLDER) Platformu tarafından Merkez Camisi önünde basın açıklaması yapıldı.

Platform Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, basın açıklamasında, Gazze'de yaşananları sessiz kalınamayacağını dile getirerek, "Katil İsrail terör örgütü, iki haftadan uzun bir süredir çağdaş dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım yapıyor. Terörist katiller sürüsü İsrail, çocukları, kadınları, yaşlıları topluca katlediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 800'e yaklaştı. Yaralıların sayısı ise 5 bini geçti" dedi.

Ev, hastane ve okulların hedef alınarak vurulduğunu belirten Anlayışlı, şöyle konuştu:

"Birkaç ülke haricinde herkes bu alçakça soykırımı seyrediyor. Hatta ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi devletler ve NATO, AB, BM gibi kuruluşlar ise açıktan bu çocuk katillerine destek veriyor. Bundan sonra bu iki yüzlü devletlerin ve kuruluşların ağızlarından çıkacak olan demokrasi, hak, hukuk, adalet, barış, özgürlük gibi kavramlara vereceğimiz tek bir cevap var; o da yüzlerine tükürmek. Yalova sivil toplum kuruluşları olarak diyoruz ki Müslüman ülkeler, siyonist rejimle olan tüm ilişkilerini kesmelidir. Bu insanlık düşmanları ile ticari, askeri ve siyasi hiçbir ilişki kurulmamalıdır. İslam ülkeleri, Filistin ile karşılıklı iş birliği anlaşmaları imzalamalı, Filistin'e yapılacak saldırılar anlaşmanın tarafı olan ülkelere yapılmış gibi sayılmalıdır. Filistin Devleti ile askeri anlaşmalar yapılmalı, acil olarak Filistin Devleti'ne kendilerini savunmaları için silah ve askeri malzeme gönderilmelidir."

Tekbir getiren ve İsrail yönetimi aleyhine slogan atan grup, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra dağıldı. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Filistin Yalova İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title