Haberler

Diyarbakır'da "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti''

Güncelleme:

Diyarbakır'daki 69 sivil toplum kuruluşunun, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla geçen hafta başlattığı iki günlük "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti'' devam edildi.

İftardan sonra seccadeleri ile Dağkapı Meydanı'na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını burada kıldıktan sonra İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Video gösterimiyle devam eden programda, gruptakiler sık sık tekbir getirerek, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" ve "Gazze'ye selam, direnişe devam" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenledikleri etkinliğe destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Memiş, İsrail mallarına yönelik boykot kararı aldıklarını belirterek, bu ürünlerin isimlerini tek tek saydı.

Vatandaşlara söz konusu ürünleri satın almamamarı çağrısında bulunan Memiş, "Bu malları boykot edelim. Kardeşlerimizin üzerine düşen kurşunlar bizim cebimizden çıkan paralarla olmasın" dedi.

İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısında yaralanan Fikri Karavil de Gazze'ye bombalar yağdıkça eylem şekillerinin değişeceğini ifade ederek, 69 sivil toplum kuruluşunun Filistin için "canlı kalkan" olmak için karar aldığını açıkladı.

"Canlı kalkan" olmak isteyenlere çağrıda bulunan Karavil, şunları kaydetti:

"Canlı kalkan olmak isteyen kardeşlerimiz isimlerini Dağkapı Meydanı'ndaki saat kulesinin altında yazdırabilirler. Bugün oluşturulan standa yetişmeyenler 69 sivil toplum kuruluşuna başvurarak canlı kalkan olma isteğini bizlere iletebilirler. Allah şimdiden yapacağınız ibadetleri kabul etsin."

Karavil, Gazze'ye ya Mısır üzerinden ya da deniz yoluyla gideceklerini belirtti.

Çağrı üzerine birçok vatandaş, "canlı kalkan" standındaki görevlilere isimlerini ve telefon numaralarını yazdırdı. Yoğun ilginin görüldüğü stantta kadınların da isimlerini yazdırması da dikkati çekti.

Etkinlik, dualarla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title