Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Kayserili Ali Tokluman, İsrail'in saldırılarını protesto için eşi ve iki çocuğuyla Gazze'ye yürüyecek Tokluman: "Birileri ölüm kusuyorsa bir Müslüman olarak harekete geçmem gerektiği için bunu ailemle yapıyorum"

Kayserili 45 yaşındaki Ali Tokluman, İsrail'i protesto için ailesiyle Gazze'ye yürüyecek.

Tokluman, eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Gazze'de yaşanan katliamın neredeyse her ramazan tekrarlandığını belirten Tokluman, "Siyonistler, ramazanda Müslüman kanı dökerken biz, siyonist malları ile donatılmış sofralarda iftar yapıyoruz. Son 15 gündür eşim iftar sofrası hazırlamak istemiyor. Gazze'de yaşananları gördükçe yemek yemek istemiyoruz" diye konuştu.

Kariyerinden, ekonomik, sosyal, siyasal varlığından vazgeçerek Gazze halkı ile birlikte mücadele etmek istediğini vurgulayan Tokluman, şunları kaydetti:

"İslam, insan içindir ve ben Müslümanım. Birileri ölüm kusuyorsa bir Müslüman olarak benim harekete geçmem gerektiği için bunu yapıyorum. Bunu ailemle yapıyorum. Dün akşam çocuklarımla konuşurken tüm imkanlarımızdan vazgeçmek ve bir daha dönmemek için söz verdik. Biz, Gazze'ye kadar yürüyeceğiz. Sınırların siyasi olduğunu, devletleri, ülkeleri ilgilendirdiğini, insanlar için sınırların anlamının olmadığını, inananların istediği zaman istedikleri yere gidebileceğini tüm dünyaya göstereceğiz."

Tokluman, yarın sabah Cumhuriyet Meydanı'ndan Gazze'ye yola çıkacağını dile getirerek, "Hatay'a kadar yürüyeceğiz. Her türlü tedbirimizi aldık. Hatay'dan sonra başka yol bulacağız. Her ay binlerce insan Afrika'dan ya da dünyanın başka yerlerinden Avrupa'ya kaçak yollardan gidebiliyorsa biz de Gazze'ye gidebiliriz" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kayseri İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title