Haberler

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

Van'da Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek için Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komserliği'ne yürüdü.

Van'da Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek için Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komserliği'ne yürüdü.

İkindi namazında Erciş yolundaki Hz. Ebuzer Camii'nde bir araya gelen Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi üye ve gönüllüleri Tuşba İlçesi İstasyon Mahallesi'ndeki BM Mülteciler Yüksek Komserliği'ne (UNHCR) doğru yürüyüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı BM binası önünde yapılan basın açıklamasını inisiyatif adına okuyan Hayati Beyde, katil İsrail'in mazlum Filistin halkına yönelik başlattığı saldırıları kınamak ve 3 gün boyunca oturma eylemi yapmak için burada olduklarını söyledi.

Beyde, dünya ülkelerinin çoğunun üye olduğu ve dünyanın en büyük ve en önemli kuruluşu olan BM'nin yıllardır mazlum milletlere karşı uygulanan zulümler konusunda üzerine düşeni yapmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Birçok ülkenin veto hakkının bulunduğu uluslararası teşkilat, alınan birçok kararda bu vetocu ülkelerin engeline takılmaktadır. Almanların temsilcisi Merkel aynen bir Yahudi ırkçısı gibi İsrail saldırılarını desteklemektedir. Amerika ise zaten her zamanki gibi Siyonistlere ağabeylik yapmaya devam ediyor. İngiltere yine sinsi ve hain Rusya av bekleyen bir yırtıcı mahluk, Çin ise çıkar hesabı yapan bir tutum içindedir. Yani her zaman olduğu gibi küfür yine tek millet halinde çalışmaya devam ediyor. Gazze'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden herhangi bir karar çıkmadı."

Açıklamanın ardından kalabalık grup binayı taşlamaya başladı. Atılan taşlar sonucu binanın camları kırıldı. Güvenlik önlemi alan polisin uyarısı üzerine oturma eylemine geçen grup, binanın karşısındaki boş araziye geçti.

Daha sonra inisiyatif üyeleri BM binası önüne İsrail saldırılarında öldürülen çocukların fotoğraflarını bıraktı. Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi üyeleri ve gönüllüleri 3 gün boyunca burada oturma eylemi yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title