Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Konya'da sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonları protesto etti.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Kayalıpark'taki basın açıklamasında, İsrail'in Gazze'de soykırım denilebilecek bir vahşete giriştiğini söyledi.

İsrail'in Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi gencin ölümünü bahane ederek, Gazze'de sivilleri hedef aldığını belirten Selvi, Filistinli hiçbir grubun bu ölümleri üstlenmediğini dile getirdi.

Selvi, İsrail saldırılarının devam ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kimyasal silahların da kullanıldığı, bomba ve yıkımlarla evleri, hastaneleri ve okulları yok etmenin manası nedir? Kadın, çocuk ve yaşlı demeden Gazzeli Müslümanları öldürülmesine ve yaralanmasına neden olan cinayetlerin sebebi nedir? Tüm bunlara rağmen kimi ülkelerin ateşkesten söz etmesi, kimi ülkelerinde İsrail'in savunma hakkına vurgu yapması bu cinayetleri meşrulaştırmaktadır. Bu yaklaşım insani değerleri hiçe saymakta ve katliama ortak olmaktır."

Yaşanan saldırılar sonra İsrail'in kendisini meşru müdafaa olarak savunamayacağını anlatan Selvi, "Canilerin yaptığı, en makul ifadeyle orantısız güç kullanımı olarak tezahür etmektedir. Bu vahşete ve saldırganlığa bir an önce son verilmeli, katiller durdurulmalıdır. Siyonistlerin bu kirli saldırganlığı işe yaramamıştır. Özellikle Hamas ve El Fetih gruplarının bir araya gelerek bir yönetim oluşturması İsrail'in fitnelerini boşa çıkarmıştır. Buradan uluslararası kurumları bir kez daha uyarıyoruz; bu seri katilleri durdurmak zorundasınız" " diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre, "Kahrolsun İsrail" sloganları atan grup üyeleri, olaysız dağıldı.

- Her Yerde Adalet Platformu

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk ise düzenlediği basın toplantısında, Filistin'de El Fetih ile Hamas arasında gerçekleştirilen milli mutabakat hükümetinin ardından İsrail'in, gerçekleşen bu birlikteliği sabote etmek maksadıyla son zamanlardaki saldırılarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Kudüs, Filistin ve Gazze sorunun sadece Araplar ve Filistinlilerin sorunu olmadığını ifade eden Öztürk, "Ne ABD, ne AB ne de BM... Çözüm birleşmiş yüreklerdir. Çözümü dışarıda aramak sorunu çözümsüzlüğe götürür. Söz konusu kuruluşlardan yardım beklemek, celladından merhamet dilenmektir. Türkiye'nin öncülüğünde acilen İslam Barış Gücü kurulması gerekmektedir. En başta ekonomik ilişkiler olmak üzere İsrail ile ekonomik, siyasi, kültürel ve toplumsal her türlü iletişim tüm alanlarda son bulmalıdır" şeklinde konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Batı Şeria İsrail Konya Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title