Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Genç Kürsü Platformu öncülüğünde, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan iftarla protesto edildi.

Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu platformun üyeleri, Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. Yere yaydıkları hasırların üzerinde ezan saatini bekleyen gruptakiler, iftar vaktinin gelmesiyle, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açtı.

İftarın ardından basın açıklaması yapan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, "Ben sanatçı olmanın ötesinde, bir kul olarak, insan olarak bu kardeşlerimin içinde bulunduğu bu acılar noktasında en azından tarafımı belli etmek ihtiyacı hissettim" dedi.

Mazlumların tarafında olduklarına işaret eden Yenilmez,  "Filistin coğrafyasında, bütün gözler görmesine rağmen, görmezden gelinen bir hal yaşıyoruz. Çocuk, kadın demeden insanlar gecenin bir vaktinde, günün herhangi bir saatinde öldürülüyor. O insanların bu durumuna bu dünyanın sessiz kalması çok enteresan" diye konuştu.

Yenilmez, "Bunun bir proje olduğuna inanıyorum" diyerek, "Öldürülen Müslüman olduğu zaman, öldürülen bu toprakların çocukları ve insanları olduğu zaman, nedense ABD'den tutun, Rusya'dan tutun, bütün devletler, adeta yapılan bu vahşice saldırıyı -gizliden de demeyeceğim- alenen desteklemekte" değerlendirmesinde bulundu.

Bir kul ve insan olarak tarafını belli etme ihtiyacı hissettiğinin altını çizen Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence en önemli şey; şu anda ölümle burun buruna olan bu kardeşlerimizin yalnız olmadığını hissettirmek. Ben bu ülkenin insanlarının da  aynı duygular içinde olduğuna inanıyorum. Bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine, vicdansız insanlara Cenabı Allah'ın vicdan vermesini ve bir an önce bu zulmün bitmesini diliyorum."

Ahmet Yenilmez, İsrail'in sabırları zorladığını söyleyerek, "Bu insanların da sabrı bir noktaya kadardır. Uluslararası arenanın da artık bu olaya kayıtsız kalmamasını diliyorum. Ben biliyorum ki zulüm payidar olmayacak. Dünyada başarıya ulaşamamış tek bir şey varsa, o zulümdür. Zalim zulmünün içinde boğulacaktır. Hep böyle olmuştur ve olacaktır inşallah" dedi.

Genç Kürsü Platformu adına iftardan sonra okunan bildiride ise Filistin'de sistematik soykırım yapıldığı belirtilerek, "Gazze'deki zulüm karşısındaki tavrımız, bizim birer imtihanımızdır. ya Terörist İsrail'in bu küstah ve alçakça saldırılarına, katliamlarına sessiz kalarak şeytanın ve onun askerlerinin yolunu seçeceğiz ya da mazlumun yanında olarak Hakkın yolunu seçeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Eyleme, Filistin Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Mşeniş de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İstanbul İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title